10/06/2018

Feixisme catalanista? Permeti’m...

3 min

Surt de la presó i li posen el sobrenom de Buster Keaton. Com l’actor, no riurà mai més. Sentència de 12 anys (pel complot que volia atemptar contra Alfons XIII). La dictadura de Primo de Rivera suca el melindro a cops de porra i garjola. L’estat nacional-judicial espanyol es passa pel forro drets legals i humans. Cinc anys tancat: la Model, Alcalá de Henares, Ocaña. A dins, “renys i garrotades”. Que ho expliqui ell: “La mort no la temia gens en comparació amb allò altre; podria assegurar que la mort l’havia mirat de fit a fit, i fins hi havia moments que la desitjava per estalviar-me tot allò altre”. En surt amb aquells llavis de filferro sense futur. El 1931 és cap de les Joventuts d’Esquerra Republicana - Estat Català. El 1934, cap de l’Ordre Públic de la Generalitat. Dos anys a l’exili pels Fets d’Octubre. El 28 d’abril del 1936 pistolers de la FAI anarquista l’assassinen. A ell, Miquel Badia, i al seu germà Josep. Els assassina un feixisme que anuncia l’altre feixisme que arribarà al juliol. Ara n’hi ha que volen demostrar i trobar la prova del carboni 14 d’un feixisme català a la Catalunya dels Badia. Pedro Sánchez els pot ajudar.

Sí: el president espanyol, el PSOE, els socialistes també podrien ajudar tots aquests mags que ara treuen de barrets imaginaris feixistes catalans com conills amb metralladores. Que expliquin les fotos del 21 de juny del 1936 en què les Juventudes Socialistas Unificadas (fusió joventuts del Partit Comunista i del PSOE) desfilen per Madrid amb uniformes qualificats de paramilitars i amb disciplina marcial. Què feien tants dies voltant així? I què feien calcades joventuts comunistes, anarquistes, contorsionistes, lampistes...? Però a aquests ningú els investiga ni els diu feixistes o nazis. Als catalans sí. Aquest és el feixisme: jo sí, tu no. Jo puc dur uniforme però és perquè lluito per la revolució prêt-à-porter, i en canvi tu, si en portes, ets un feixista dimoni enforquillat amb llançaflames socialitzador. Jo en porto perquè es vesteix així, però si tu en portes és la prova del cotó fluix que el nacionalisme català és una fàbrica tèxtil feixista. Tranquils, hi ha fil per uniformar la galàxia.

Vestit de policia catalana. Miquel Badia estava al capdavant del cos, i feia el mateix que totes les policies del món. Però a ell l’acuso de ser feixista i a les altres policies que fan el mateix les aplaudeixo perquè defensen la legalitat, institucions i cigrons. Catalans, feixistes. La resta, demòcrates. Sempre catalans feixistes, paramilitars, violents, assassins. Assassins els que van assassinar els germans Badia. Feixistes els que atemptaven contra tots els catalans durant els anys trenta. El combat era contra aquell primer feixisme que entre el 1936 i el 1937 va assassinar a Catalunya 8.360 persones: capellans, empresaris, periodistes, estudiants, oficinistes, pagesos, republicans, gent de dretes i d’esquerres... D’aquell feixisme no se’n diu feixisme perquè el màrqueting de la mentida en diu “incontrolats”. Però, com van demostrar les investigacions reals del jutge Josep Maria Bertran de Quintana, el 95% d’aquells “incontrolats” detinguts eren anarquistes o pseudoanarquistes. I quan el jutge, el 1937, comença a exhumar els cadàvers, comença a processar gent, comencen les pressions: de la CNT-FAI i el PSUC... perquè estan processant els seus. I usen arguments revolucionaris: això divideix la rereguarda i perjudica la lluita contra el feixisme. Les mentides de les fractures socials venen de lluny. Generalitat catalana als anys trenta: 0 assassinats. Feixisme de tots els colors: milers d’assassinats. Però el feixisme de veritat no s’investiga. I mira que encara hi ha catalans sota terra.

Hi ha morts-morts i morts en vida. Mireu aquella resurrecció de Miquel Badia el 1922. Té 16 anys i arriba a Barcelona per estudiar i treballar: “Fou en aquell any que jo vaig sentir parlar per primera vegada de política i de Catalunya”. Aquesta és la nostra història, la nostra vida. No en sabem res. Una altra recreació genètica del feixisme: la desmemòria. Estem reprogramats, formatejats, lobotomitzats perquè pensem, actuem, desfilem com ells. I repetim com replicants d’enginyeria genètica: “Catalanistes feixistes”.

stats