14/10/2016

L’Espanyol s’atrinxera per endur-se un punt a Las Palmas (0-0)

2 min
La teranyina defensiva de l’Espanyol ofegant Jonathan Viera durant la primera part del partit.

BarcelonaL’Espanyol va acabar assetjat a Las Palmas, però va aconseguir convertir-se en el primer equip capaç de deixar l’equip canari sense marcar (0-0). Els homes de Quique Sánchez Flores, però, ja porten tres partits sense marcar, incapaços d’escapar-se de la part baixa de la classificació i de transmetre ambició. A Gran Canària va perdonar a la contra aprofitant-se del joc alegre i ofensiu dels homes de Quique Setién, però quan va tocar fer els canvis l’equip català va enviar un missatge clar: empatar es considerava un botí magnífic. A la segona part, l’Espanyol va renunciar a estirar-se perseguint el somni de tornar amb tres punts.

Quique Sánchez Flores va instal·lar l’equip a la seva meitat del terreny de joc buscant ofegar el joc de Roque Mesa, l’arquitecte local. I ho va aconseguir bastant bé en un primer temps on el Las Palmas es va sentir incòmode, perdent pilotes i corrent cap a la seva porteria cada cop que l’Espanyol buscava Gerard i Leo Baptistao en contres en les quals l’equip blanc-i-blau va gaudir de tres ocasions ben clares per marcar primer. En una d’elles, Baptistao es va equivocar. A la segona, l’errada va ser de Gerard. I qui va fallar a la tercera va ser el col·legiat en no veure un clar penal sobre Leo Baptistao. Amb Aaron creixent a un lateral i Víctor Sánchez patint a l’altre, l’Espanyol va entendre bé la meitat del partit, però a la segona es va espantar. L’equip canari, tant pacient com ambiciós, va aconseguir instal·lar-se a la frontal tocant la pilota amb calma. De mica en mica, el Las Palmas va aconseguir traslladar l’eix de gravetat del joc a prop d’un Diego López destinat a fer hores extres cada cop que s’acostaven els jugadors canaris. Quique Setién, valent, va desprotegir el centre del camp en treure de la gespa Vicente Gómez, substituït per un altre davanter, Tyronne. L’Espanyol, però, va treure de la gespa Piatti i Baptistao per replegar-se una mica més. Van entrar José Antonio Reyes i Javi López, i van deixar Gerard Moreno sol en atac.

Els últims minuts van convertir-se en un calvari. Més enllà de dues ocasions aïllades de Gerard, el Las Palmas va xutar un cop i un altre des de la frontal, aconseguint que tres jugadors de l'Espanyol acabés amonestat amb faltes per intentar trencar el ritme de joc del Las Palmas, que no va poder obrir la llauna contra un Espanyol que ha après a competir, a patir i a defensar millor. Però encara queda lluny de ser un equip que aconsegueix jugar tot el partit tal com voldria fer-ho. A Quique Sánchez Flores li queda feina, però amb un punt en un estadi complicat, fer-la és més fàcil.