FUTBOL
Misc 18/05/2020

Els rondos tornen a un futbol que confia viure els primers partits d'aquí un mes

La Premier League també autoritza els entrenaments en grup

i
Toni Padilla
2 min
Els rondos tornen a un futbol que confia en viure els primers partits en un mes

BarcelonaEls rondos han tornat. Per primer cop en més de dos mesos, els jugadors dels equips professionals catalans, el Barça, l'Espanyol i el Girona, s'han pogut entrenar en grups de fins a 10 jugadors. La imatge icònica del rondo, un exercici sobre el qual s'ha aixecat una cultura futbolística al Barça, ha tornat a la Ciutat Esportiva just en una setmana en què les autoritats de la lliga de futbol viuen amb optimisme la futura represa de la competició.

De mica en mica la Lliga supera obstacles. Aquest últim cap de setmana la Bundesliga alemanya ha obert camí. A Anglaterra, on fins ara els jugadors no ho veien clar, els clubs de la Premier League han votat a favor de tornar als entrenaments en grup a partir d'aquest dimarts. L'objectiu seria que la competició es pugui reprendre cap al 12 de juny, la mateixa data amb què treballa la lliga espanyola. Els jugadors i entrenadors de la Premier van rebre un dossier de 40 pàgines amb les normes per entrenar-se la setmana passada, entre les quals hi havia la prohibició de les entrades arran de terra i l'obligació de desinfectar els camps. El govern ja va donar el vistiplau a permetre la competició a porta tancada a partir de l'1 de juny.

A la lliga espanyola, una de les veus més contràries a la represa dels entrenaments, el defensa del Cadis Fali ja ha tornat a la feina, després de treballar amb un psicòleg. Javier Tebas, el president de la Lliga, insisteix que "no hi ha risc de contagi als entrenaments" i treballa amb el calendari esmentat, que hauria de permetre jugar partits a portada tancada a partir del 12 de juny.

Al Barça, el primer equip s'ha dividit en grups de fins a 10 jugadors, tal com marca el protocol. La sessió ha consistit en els tradicionals rondos, jocs de posició i uns exercicis d'associació amb pilota entre els futbolistes, coincidint amb el primer dia d'entrenaments en grup. Els jugadors de l'equip de Quique Setién, per cert, ja han passat una segona tanda de tests i tots han donat negatiu. Igualment a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, de l'Espanyol, els jugadors han estat dividits en tres grups de 10 per fer tasques de camp, de manera diferenciada en diverses franges horàries i en diferents zones de les instal·lacions.

També ha fet el primer entrenament col·lectiu el Girona, que lluitarà per pujar a Primera un cop la pilota torni a rodar pels estadis sense aficionats. La idea de la Lliga és acabar la temporada entre el juny i el juliol. L'agost seria per acabar la Champions i l'Europa League. Entre les preguntes que queden per respondre hi ha la de què passarà amb la pròxima temporada. I quan començarà, ja que algunes lligues, com les de França, els Països Baixos, Bèlgica i Escòcia, han decidit donar-la per acabada.

stats