Síndria amb 'cheesecake', amb Ada Parellada

La cuinera del restaurant Semproniana de Barcelona explica la manera de fer-la a casa

Cheesecake amb síndria
2 min

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica la manera de preparar a casa un pastís de formatge amb un tall de síndria.

La cuinera Ada Parellada.

Ingredients per a 2 persones

  • 2 talls de síndria, tallada en forma de triangle 
  • 1 préssec (opcional)
  • Un grapat de nabius (opcional)
  • Unes fulletes de menta o d'una altra herba aromàtica

Per a la crema de formatge

  • 200 g de formatge d’untar
  • 100 g de nata del 33% mínim de matèria grassa
  • 50 g de sucre de llustre
  • 1 beina de vainilla

Elaboració

  1. Comenceu infusionant la nata amb la vainilla, un procés que consisteix en deixar durant vuit hores la beina de vainilla oberta i rascada amb la nata. És una infusió en fred. 
  2. Passades les vuit hores, retireu la beina de la vainilla i munteu la nata ben ferma havent-hi afegit també el sucre de llustre. Ajudeu-vos d’una batedora elèctrica o d’un altre estri per muntar nata.
  3. Quan la tingueu feta, integreu-la en un bol, on prèviament haureu col·locat el formatge d’untar. 
  4. Feu-ho lentament, molt a poc a poc, amb moviments constants que embolcallin tot el procés, perquè heu d’aconseguir que no s’abaixi la nata muntada. 
  5. Aboqueu-ho tot en una mànega pastissera. Si no en teniu, podeu fer servir també una bossa de plàstic biodegradable. Col·loqueu-ho de manera que la nata muntada quedi en una cantonada, que tallareu per fer-la servir com si es tractés d’una mànega pastissera.
  6. A dalt dels talls de la síndria, poseu-hi una capa o unes boles de crema de formatge (com preferiu) i acabeu-ho amb uns talls de préssec, nabius tallats per la meitat i fulletes de menta (o d'alfàbrega). També podeu fer servir altres fruites d’estiu. El resultat són unes postres refrescants.

Bon profit!

stats