Opinió 22/11/2019

Ser conseqüent fins el final

S'ha d'incloure tothom en tots els processos, des de la rebuda de propostes fins a la negociació de la qual hauria de sortir la seva implantació

1 min

Llegeixo que la secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana està ultimant la posada a punt d'una plataforma, anomenada Visc, que ha de permetre escoltar les idees i propostes dels habitants d'Andorra. Parar les orelles a les necessitats i voluntats de la ciutadania sempre és una bona notícia. Més encara, si en aquest cas s'especifica que el projecte abraça tants als nacionals com als residents i fins i tot als transfronterers.

Feia temps que aquesta era una mesura urgent a desenvolupar per part de l'executiu. Fa massa temps que el Principat, malgrat no acceptar-ho, viu ofuscada en treballar per als andorrans i només certs residents. Creant així, com a mínim, dues categories dins del país. Que per fi el Govern vulgui complir una de les promeses electorals i que del pacte antinatural amb què va blindar-se la legislatura s’obri la porta a una mínima esperança. Però això no pot servir per emmascarar una legislatura que en l'àmbit social amenaça a quedar perduda en l'oblit.

Després d'anunciar que s'escoltarà a tot aquell que té relació amb Andorra ha de venir el pas real. No només se'ls ha d'escoltar per cobrir l'expedient i ratllar un dels objectius de la legislatura. S'ha d'incloure tothom en tots els processos, des de la rebuda de propostes fins a la negociació de la qual hauria de sortir la seva implantació. Som experts en escoltar i no fer. Comencem a escoltar, deixar participar i sobretot, fer. Si no, cada govern serà igual que l'anterior. El continuisme de baix perfil no interessa al país.

stats