Opinió 07/03/2023

Un país de museus i monuments

La riquesa cultural cada dia pren més força afavorida per la promoció i la qualitat

Ara Andorra
2 min

Un any més, i ja en són una colla, aquest Pont de la Puríssima Andorra s’ha omplert a vessar. Desenes de milers de visitants atrets per la neu, la muntanya, les aigües termals, les compres i la gastronomia. Són les principals motivacions per les quals els visitants trien aquesta destinació. La majoria ho fa sense descobrir, malauradament, opcions molt recomanables. Opcions que fan que el Principat sigui molt més que un parell d’estacions d’esquí i un gran carrer comercial. Quants de vosaltres coneixeu, heu sentit a parlar o podríeu dir el nom, per exemple, de mitja dotzena de monuments d’Andorra? I dels museus, què en sabeu?

Construccions del romànic, cases medievals, bordes ancestrals, edificacions de l’arquitectura del granit, algun xalet modernista i una quinzena llarga de museus, entre altres atractius arquitectònics i culturals, conformen un catàleg tan desconegut com interessant. Amb permís del patrimoni natural que fa d’Andorra un país bell i saludable, la riquesa cultural del país cada dia pren més força afavorida per la promoció i la qualitat.

El darrer espai en incorporar-se a la llista ha esta el museu Thyssen d’Andorra, de visita gairebé obligada. Recomanable és també el museu Viladomat, amb 250 escultures d’aquest artista català exiliat a Andorra, el museu d’Art Sacre, vora l’església de Santa Eulàlia a Encamp, el Centre d’interpretació del romànic a Pal i el Centre d’interpretació del ferro a la Farga Rossell. O la casa d’Areny-Plandolit, Casa Rull i Casa Cristo per descobrir com es vivia en segles pretèrits en aquestes terres. O el museu de la Moto, el Nacional de l’Automòbil i el recentment inaugurat World Champions by 99 per als qui els agrada el motor. O el museu postal, el de l’electricitat, el del perfum, el del tabac, el del còmic, el de la miniatura...

stats