Opinió 29/10/2019

Varietat de llistes electorals, una bona notícia

La salut democràtica a les eleccions comunals està garantida

i
Jordi Ribes
2 min

Vint-i-una candidatures per a les eleccions comunals del 15 de desembre. Fins a quatre llistes a algunes parròquies. Així d’entrada, si més no, pot sobtar a molts. Però, entrant a fons en la qüestió, l’ampli ventall d’opcions de vot obre al màxim l’espectre democràtic. En paraules més planeres, aquest 15 de desembre difícilment el ciutadà es podrà excusar en el ‘no sé a qui votar perquè ningú em representa’.

Des de Demòcrates, i tan bon punt es va iniciar el procés per presentar candidatures, hem tingut sempre clar que volíem ser presents a totes les parròquies. Tenir representativitat perquè tots els electors, visquin on visquin, tinguin la possibilitat de votar-nos. I estem contents, perquè, amb diferents fórmules, ho hem aconseguit. Som un partit obert i que no s’amaga a l’hora de dir que la suma de sensibilitats és un fet positiu. Vam néixer partint d’aquesta premissa i la mantenim.

Així, tenim el cas de la candidatura d’Escaldes-Engordany i de Canillo, en què ens presentem com a Demòcrates amb el suport de candidats independents. També tenim la fórmula d’Ordino, Encamp i Andorra la Vella. Nosaltres liderem aquestes llistes amb cares visibles i consolidades dins el panorama polític andorrà, però ens fem acompanyar en aquest viatge comunal per d’altres forces, com és el cas de Liberals d’Andorra i Socialdemocràcia i Progrés.

Una situació similar hem aconseguit a la Massana, en aquest cas amb l’afegit que s’ha pogut traslladar el pacte de Govern a la parròquia, un fet que permetrà generar unes sinergies en benefici del ciutadà que hi viu.

I, finalment, tenim el cas de Desperta Laurèdia, una plataforma independent a Sant Julià de Lòria a la que li donem suport, en la complicada missió d’assumir el lideratge d’aquest comú, feu tradicional d’Unió Laurediana.

De la jornada frenètica d’aquest dilluns de presentació de llistes em quedo especialment amb el fet que a la parròquia de Canillo s’hagi sumat una segona candidatura a la cursa comunal, cosa que no havia passat els darrers dos comicis. Mantinc les paraules que va dir als mitjans de comunicació el nostre candidat a cònsol, Francesc Camp. El fet que s’hagi presentat la candidatura Objectiu Comú és positiu perquè permetrà generar més debat sobre temes primordials per a la parròquia. A la vegada, si aconseguim guanyar, la satisfacció d’haver pogut batre un rival potent serà molt més completa.

L’altra cara de la moneda és la Massana. Una única candidatura i ningú contra qui ‘competir’. Una pena per als massanencs, que es mereixen disparitat de propostes igual que els ciutadans de la resta del país.

stats