Política 26/03/2019

D'Acord proposa un transport públic “més accessible i regular”

La socialdemòcrata Rosa Gili creu que això ajudaria a fidelitzar i a reduir la utilització del vehicle privat

M. M.
2 min
Els candidats de d'Acord, Rosa Gili i Marc Magallón, durant la penjada de cartell el passat diumenge. / M. M.

Escaldes-EngordanyPer millorar la qualitat de l'aire, reduir la pol·lució i afavorir el medi ambient, d'Acord a Escaldes-Engordany proposa potenciar el “transport públic i fer-lo més accessible, amb més línies regulars que arribin a tots els indrets de la parròquia”. Així ho ha exposat aquest dimarts al matí la candidata escaldenca a la llista territorial de la coalició, Rosa Gili, en el segon acte de campanya de la candidatura.

Per visibilitzar la problemàtica, la compareixença davant dels mitjans s'ha fet a la zona del pont de la Plana, on només hi ha línia d'autobusos durant l'estiu i la resta del temps “es queda sense servei i els que hi viuen es senten abandonats”. Gili s'ha envoltat també del número dos a la candidatura, Marc Magallón, i els tres suplents, Carles Sánchez Rodríguez, Joan Torra Borja i Naeco Yamamoto Irisuma.

Un servei públic “reforçat, prou potent i ben muntat”, segons Gili, ajudaria a fidelitzar a la ciutadania amb l'autobús, a reduir la utilització del vehicle propi perquè “la gent el deixi a casa o fins i tot ja ni se'n compri”. La candidata número u de d'Acord ha emmarcat aquest neguit dins la més que actual mobilització dels joves d'arreu del món i també d'Andorra, sota el moviment 'Fridays For Future', que exigeix als polítics mesures més contundents contra el canvi climàtic. “Nosaltres la consciència ja fa temps que la tenim”, ha reivindicat.

És per això que a més d'una millora del transport públic també proposen la proliferació de més punts de bicicletes elèctriques. En relació al nou concurs de línies d'autobús que l'executiu va tancar el mes de gener, i que encara es desconeixen el guanyadors, Gili no n'ha criticat el fons, però sí el calendari. “Quan creus que s'ha de solucionar una problemàtica poses tots els mitjans possibles des d'inici de legislatura, així que ja fa temps que ho haurien d'haver solucionat”, ha subratllat.

stats