Política 21/09/2017

Batalla declararà el 27 de setembre a la Fiscalia Superior de Catalunya

L'alcalde de la Seu d'Urgell assegura que hi anirà "tranquil, ferm i agraint l'escalf dels veïns"

ARA Andorra
2 min
Concentració aquest dimecres a la Seu d'Urgell / @albertbatalla

Andorra la VellaL'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha fet públic aquest dijous al matí que ha rebut la citació per anar a declarar a la Fiscalia Superior de Catalunya per la seva col·laboració amb el referèndum de Catalunya del proper 1 d'octubre. Batalla està citat a declarar en qualitat d'investigat i assistit de lletrat el pròxim dimecres 27 de setembre a les 11 hores, i ho haurà de fer a la Fiscalia Superior de Catalunya per la seva qualitat d'aforat, ja que també és diputat al Parlament català.

L'alcalde de la capital alturgellenca ha assegurat, a través de les xarxes socials, que anirà a declarar a Barcelona "tranquil, ferm i agraint l'escalf rebut per molts veïns".

Citació d'Albert Batalla

Albert Batalla, que aquest mateix dimarts va donar suport a dos alcaldes del Pirineu que van ser citats a declarar a la Seu d'Urgell, ja va manifestar, en una entrevista a l'ARA Andorra que considera que no ha fet res mal fet en defensar el dret dels ciutadans a poder votar. Batalla va afegir que es tracta d'un problema polític, que s'ha de resoldre amb fórmules polítiques i no des d'una perspectiva judicial. "Algú pretén posar sobre la taula que el problema el tenim els alcaldes, quan en realitat crec que el problema és d'un estat que persegueix judicialment 715 alcaldes d'un país que en té 947", va afirmar.

D'altra banda, aquest dimecres al vespre, més de 1.500 persones es van concentrar a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell per denunciar "l'estat de setge imposat pel govern espanyol", en una de les protestes més multitudinàries que ha viscut mai la capital de l'Alt Urgell.

stats