Política 09/09/2019

Espot donaria suport a una llista liderada per Martí

El cap de Govern nega qualsevol enfrontament amb el seu antecessor

Ara Andora
1 min
El nou cap de Govern, Xavier Espot, saluda Toni Martí, després de la seva investidura. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, no descarta que el seu antecessor, Toni Martí, sigui el candidat de Demòcrates a Escaldes-Engordany, tal com ja va avançar aquest mitjà la setmana passada. En declaracions a l'Ara i Aquí d'RNA, Espot assenyala que "si decidís encapçalar la llista de Demòcrates a Escaldes-Engordany tindria el meu ple suport", alhora que nega qualsevol enfrontament amb Martí.

El que no diu Espot és que una llista liderada per Martí tancaria la porta a un possible pacte amb Liberals a la parròquia, ja que l'excap de Govern ha estat un dels més crítics amb l'acord de Govern tripartit que va segellar Espot amb Gallardo i Ciutadans Compromesos, i en cap dels casos l'excònsol escaldenc estaria disposat a compartir candidatura amb una formació que considera que va ser excessivament bel·ligerant contra el seu Govern.

En les seves declaracions, Espot trobaria dins de la lògica que el pacte no es faci a totes les parròquies, encara que no entendria que es fessin amb diferents partits segons la parròquia.

El cap de Govern ha negat durant l'entrevista que hi hagi hagut tensions entre els partits que formen la coalició pels casos de Salus Chato i Juli Minoves. Segons Espot, que dona les polèmiques per tancades, no només no han suposat cap enfrontament, sinó que han reforçat les relacions. Ho ha dit en una entrevista a l'Ara i Aquí en què ha remarcat la importància de fer pedagogia sobre l'acord amb la UE.

stats