Nova inversió de 55 mil euros per estudis de viabilitat d'activitats aquàtiques

El comú lauredià encarrega els informes a la filial Raca, amb l'esperança de poder trobar un projecte d'oci que dinamitzi la parròquia i disti del ràfting

El comú de Sant Julià de Lòria ha adjudicat a la societat Raca, filial de Roc Roi al país, l'elaboració d'uns estudis per conèixer la viabilitat de realitzar activitats aquàtiques al riu Valira amb un cost total de 55.385 euros. Aquest pas arriba just un any després que el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, afirmés que s'entomava el projecte d'instal·lació d'un possible ràfting amb més calma i que la corporació encomanaria nous informes a la vista de l'allau de crítiques que va rebre el comú així com l'abandó del projecte per part del Govern i comuns de les valls centrals. No ha estat fins ara que l'administració els ha adjudicat, tal com recull el BOPA aquest passat dijous

L'atorgament de les feines a Raca, a qui ja se li havien adjudicat els primers informes ara fa gairebé dos anys quan el projecte va començar a caminar, ha estat per la via directa, sense concurs públic, malgrat que la xifra econòmica és força elevada. Ara l'empresa té el termini d'un mes per fer els informes i presentar-los al comú. 

Tal com ja va apuntar Vila, aquests nous informes pretenen aportar diverses idees i garanties a la corporació al voltant d'altres activitats aquàtiques que no siguin estrictament el ràfting, com ara baixar amb canoes o caiac. Aquest pas ve perquè el mateix cònsol va admetre que durant els mesos d'estiu, quan el cabal del riu és molt baix, “no és evident que hi hagi prou aigua per baixar amb ràfting” i per això es busquen alternatives. De fet, la corporació té aturades les obres de remodelació del passeig del riu a l'espera que es determini finalment l'activitat.

Amb tot plegat, cal recordar que la corporació ja ha fet fortes inversions a la parròquia, com la neteja del riu o el lloguer i habilitació de diversos locals pensats a guardar material relacionat amb l'activitat aquàtiques que finalment es dugui a terme.