Política 15/01/2018

El PS rebutja els “regalets” i es queda amb les comissions legislatives i les representacions internacionals que tenia fins ara

S'acaba així l'afer al grup mixt, que s'ha allargat durant l'últim mes

M. M.
1 min
Pere López durant una pausa de la reunió matinguda divendres passat. / M. M.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha declinat l'opció de quedar-se amb els càrrecs de les comissions legislatives i les representacions internacionals que els exliberals han ofert, a canvi de la presidència de Josep Pintat. Així ho han fet saber els socialdemòcrates a través d'un comunicat, després que la resta de consellers que formen el grup mixt han aprovat per majoria el nou reglament intern. D'aquesta manera, els consellers generals del PS mantindran només els càrrecs que ja ostentaven abans de l'arribada dels cinc consellers d'UL+CC al calaix del grup mixt.

El Partit Socialdemòcrata creu que qualsevol altra decisió “seria acceptar regalets que són fruit d'una mala consciència i d'un intent de rentat de cara un cop totes les propostes fetes per intentar arribar a un acord han estat sistemàticament refusades”. D'aquesta manera, els consellers del PS mantindran la presidència a la comissió legislativa de Política Territorial i Urbanisme, la vicepresidència de Sanitat i Medi Ambient, i la representació a l'OSCE.

Pel que fa a la presència de Pere López a la junta de presidents d'aquest dimarts com a president suplent, ja que Pintat no hi podrà assistir per assumptes personals, s'ha d'entendre “únicament com a acte de responsabilitat”. En el comunicat els socialdemòcrates han volgut deixar clar que en cap cas hi ha hagut la voluntat de bloquejar el funcionament parlamentari, “malgrat que l'activitat no ha estat en cap moment aturada, contràriament al que s'ha volgut fer creure”. És previsible que en la junta de presidents d'aquest dimarts s'aprovi el nou reglament del grup mixt, que no porta la signatura de cap conseller del PS.

stats