Política 06/12/2019

Units pel Canvi transformarà una part de l'avinguda Verge de Canòlich en zona de vianants

Terceravia posiciona el pla d'urbanisme de la parròquia com a un punt clau del seu programa

M. P.
2 min
Els candidats d'Units pel Canvi a la plaça de la Germandat. / M. P.

Sant Julià de LòriaAmb la voluntat de convertir les parròquies en centres més urbans, Units pel Canvi (UpC) proposa transformar l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria, des de la plaça de la Germandat fins al carrer de les Escoles, en una zona de vianants per tal d'aconseguir uns espais segurs dotats de zones verdes. Així ho ha explicat aquest divendres el candidat suplent Gerard Alís, qui ha especificat que la voluntat és ampliar la plaça i eliminar el trànsit per la zona. "Creiem que és una mesura factible i que té un cost poc significatiu perquè aquesta zona sovint està tallada" als vehicles i, per tant, la finalitat és "fer-ho de manera més definitiva", ha explicat.

Tanmateix, i després d'un consens previ amb els veïns que es duria a terme si els socialdemòcrates guanyessin les eleccions, la formació també revitalitzaria la zona convertint les parcel·les buides que es troben tot just davant de la plaça de la Germandat en zones verdes. Alís ha reconegut que a hores d'ara no s'ha parlat amb els propietaris dels terrenys però, tot i això, "el que si sabem és que aquestes zones són parcel·les que estan buides" i, per tant, "tenim algunes idees de com ho podríem fer".

Aquestes modificacions sobre el terreny, juntament amb la proposta de la formació de convertir la vila laurediana en una ciutat universitària, contribuiria a la "reactivació econòmica" dels comerços i afavoriria l'embelliment de la parròquia, així com "revitalitzaria el centre de Sant Julià".

El pla d'urbanisme, clau per a Terceravia

La candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià creu que un bon pla d'urbanisme és clau per la parròquia. Així ho ha destacat aquest matí el candidat de la formació, Josep Majoral. Per al cap de llista "les infraestructures i la bona gestió urbanística són la base que ha de permetre un creixement sostingut i sostenible" i, a més, "cal oferir una bona qualitat de vida a totes les persones que viuen a Sant Julià i fer una transformació progressiva perquè les generacions futures tinguin la parròquia que es mereixen".

La candidatura de Terceravia té clar que cal millorar l'accessibilitat rodada al centre, fent èmfasi en el fet que "cal buscar solucions per legalitzar les urbanitzacions existents". La candidatura laurediana té com a objectiu prioritari poder fer un circuit intergeneracional i adaptat a l'aire lliure "perquè en puguem gaudir petits i grans".

El cap de llista de la formació ha remarcat que "promoure concursos d'idees per millorar els equipaments i les infraestructures comunals, és un punt molt important en les nostres propostes".

Espai de trobada

Desperta Laurèdia, de la seva banda, ha anunciat aquest divendres que crearan un Punt Jove que serà un espai de trobada i de convivència entre amics i companys de la parròquia. També serà –expliquen– un punt de referència on l’educador de carrer tindrà una importància rellevant per atendre necessitats i donar informació als joves que ho necessitin. “Farem interactuar la gent gran amb el jovent per fomentar la cohesió social", han afirmat.

stats