Política 20/06/2019

Vuit minuts menys entre la Massana i la capital

Torres ha assenyalat que hi ha una enginyeria que està estudiant la possibilitat d'implementar carrils reversibles entre la rotonda d'Anyós fins a l'accés nord del túnel del Pont Pla

M. Margalef
2 min
La bancada del Govern, ja ocupada pels dotze ministres i el cap de Govern que configuren l'executiu. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa sessió de control a l'executiu ha servit perquè el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, fes una valoració de la prova pilot que s'està fent des del 5 de juny amb l'habilitació de dos carrils entre la rotonda d'Anyós i el túnel de les Dos Valires, a la sortida de la Massana. “A falta de contrastar dades definitives la mesura ha servit per reduir vuit minuts menys de trajecte per accedir a la vall central”, ha apuntat Torres.

El ministre ha celebrat la mesura portada a terme i que portaven els socis de govern de CC al programa electoral, i ha indicat que la prova pilot finalitzarà ara a l'acabar el curs escolar i que es reprendrà al setembre. Vistos els bons resultats obtinguts, Torres ha anunciat que ja hi ha una enginyeria que està estudiant la possibilitat d'implementar carrils reversibles entre la rotonda d'Anyós fins a l'accés nord del túnel del Pont Pla “per les baixades al matí i les pujades a la tarda”. A falta de concreció final, ha assenyalat que les obres podrien iniciar-se el 2020. El conseller general de CC, Carles Naudi, ha celebrat també la mesura i la valentia del Govern per tirar endavant la prova pilot, tenint en compte que mesos enrere una mateixa prova impulsada per Mobilitat va rebre allau de crítiques.

Finalment, en una altra pregunta de López, Espot ha assegurat que el pacte del Govern tripartit portat a notari no vulnera cap disposició de l'ordenament jurídic, tal com posava en qüestió el conseller socialdemòcrata. El cap de Govern ha argumentat que són accions "potestatives" i no obligatòries la impossibilitat de tirar endavant mocions de censura, qüestions de confiança o en relació al cessament d'algun ministre. Davant les demandes de transparència de López, Espot s'ha mostrat obert a fer arribar el document íntegre, tant al conseller com a tothom que ho sol·liciti.

stats