Política 10/02/2023

Acord amb Espanya per impulsar una estratègia de cooperació transfronterera

Ubach i Albares han abordat l'agenda i l'estat de les negociacions de l'acord d'associació amb la UE

ARA Andorra
1 min
La ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

Andorra la VellaLa ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i el seu homòleg espanyol, el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, han tractat diferents aspectes de les relacions bilaterals i han compartit la situació política, econòmica i social dels dos països en la trobada mantinguda aquest divendres a Madrid.

Durant la reunió els ministres han abordat l'agenda i l'estat de les negociacions de l'acord d'associació amb la UE. La titular d'Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha traslladat al seu homòleg la importància que té la presidència d'Espanya del Consell de la UE, durant el segon semestre del 2023, moment en què es preveu que conclogui la negociació.

Ambdós ministres han coincidit en el fet que l'acord d'associació és un instrument clau en el creixement econòmic i social tant per a Andorra com dels territoris que l'envolten, tenint en compte el rol del Principat en el desenvolupament econòmic del Pirineu.

Ubach i Albares han destacat la importància de la cooperació transfronterera, i han acordat impulsar una estratègia per fomentar els vincles transfronterers entre ambdós Estats.

Pel que fa a la cooperació amb la Conferència Iberoamericana, Ubach ha compartit amb el ministre Albares la voluntat d'Andorra d'organitzar un fòrum digital, fet que donaria continuïtat a les temàtiques impulsades durant la Presidència Andorrana.

Finalment, els ministres s'han felicitat de la celebració el 2023 del 30è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països a través del Tractat de Bon Veïnatge, Amistat i Cooperació del 1993 i han manifestat la voluntat de continuar reforçant els vincles bilaterals.

stats