Política
Política06/10/2022

Andorra i França licitaran el 2023 la construcció de les galeries paraallaus

El prefecte d’Occitània ha agraït l'increment de les taxes del tabac per mitigar el tràfic il·lícit

ARA Andorra

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest dijous una delegació encapçalada pel prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, i per Fabrice de Comarmond, conseller regional i representant de la presidenta de la regió d’Occitània / Pirineus- Mediterrània, Carole Delga, amb motiu del 6è Diàleg transfronterer Andorra- Occitània, a Encamp.

Aquesta jornada de treball, que se celebra anualment des del 2017 alternadament un any a Andorra i un a França, serveix per reafirmar les bones relacions entre ambdós territoris i reforçar la cooperació transfronterera en diversos aspectes com la cooperació policial i duanera –el prefecte ha agraït l’increment de les taxes del tabac anunciat aquesta setmana per lluitar contra el tràfic il·lícit–, la gestió de l'aigua i els acords sobre la viabilitat de les carreteres nacionals franceses 20, 320, 22 i 116. Així mateix, s’aprofita aquesta trobada anual per fer el seguiment dels diferents grups de treball que s’han anat constituint en les darreres edicions i que tracten sobre temàtiques com l’agricultura i l’alimentació, l’economia turística i circular, la cooperació sanitària, l’ensenyament superior i l’acció i el patrimoni cultural.

Cargando
No hay anuncios

Durant el diàleg s’ha anunciat la posada en marxa l'any 2023 de la licitació per a la construcció de galeries paraallaus. Cal recordar que Andorra i França tenen signats dos acords intergovernamentals per a la millora de les carreteres que donen accés al Principat. Aquests dos acords representen una inversió provisional total de 39 milions d’euros. Així, el primer, relatiu a les carreteres RN20 i RN22, es va signar l'any 2017, amb un pressupost global de 21 milions d'euros finançats a parts iguals pels dos estats. El segon, signat enguany, preveu un pressupost total de 18 milions d’euros, dels quals Andorra n’aportarà sis, i que el Consell General, hauria de ratificar en la sessió d’aquest mateix dijous.

El cap de Govern i el prefecte de la regió d'Occitània han recordat que les licitacions seran obertes també a la participació d’empreses andorranes.