Política 06/10/2022

Andorra i França licitaran el 2023 la construcció de les galeries paraallaus

El prefecte d’Occitània ha agraït l'increment de les taxes del tabac per mitigar el tràfic il·lícit

ARA Andorra
2 min
Un tram de la carretera RN22. / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest dijous una delegació encapçalada pel prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, i per Fabrice de Comarmond, conseller regional i representant de la presidenta de la regió d’Occitània / Pirineus- Mediterrània, Carole Delga, amb motiu del 6è Diàleg transfronterer Andorra- Occitània, a Encamp.

Aquesta jornada de treball, que se celebra anualment des del 2017 alternadament un any a Andorra i un a França, serveix per reafirmar les bones relacions entre ambdós territoris i reforçar la cooperació transfronterera en diversos aspectes com la cooperació policial i duanera –el prefecte ha agraït l’increment de les taxes del tabac anunciat aquesta setmana per lluitar contra el tràfic il·lícit–, la gestió de l'aigua i els acords sobre la viabilitat de les carreteres nacionals franceses 20, 320, 22 i 116. Així mateix, s’aprofita aquesta trobada anual per fer el seguiment dels diferents grups de treball que s’han anat constituint en les darreres edicions i que tracten sobre temàtiques com l’agricultura i l’alimentació, l’economia turística i circular, la cooperació sanitària, l’ensenyament superior i l’acció i el patrimoni cultural.

Durant el diàleg s’ha anunciat la posada en marxa l'any 2023 de la licitació per a la construcció de galeries paraallaus. Cal recordar que Andorra i França tenen signats dos acords intergovernamentals per a la millora de les carreteres que donen accés al Principat. Aquests dos acords representen una inversió provisional total de 39 milions d’euros. Així, el primer, relatiu a les carreteres RN20 i RN22, es va signar l'any 2017, amb un pressupost global de 21 milions d'euros finançats a parts iguals pels dos estats. El segon, signat enguany, preveu un pressupost total de 18 milions d’euros, dels quals Andorra n’aportarà sis, i que el Consell General, hauria de ratificar en la sessió d’aquest mateix dijous.

El cap de Govern i el prefecte de la regió d'Occitània han recordat que les licitacions seran obertes també a la participació d’empreses andorranes.

stats