Política 15/12/2018

Bartumeu titlla de “burla” el foli i mig de l'executiu sobre l'atur i la UE

El líder progressista posa en dubte que la documentació que Martí ha fet arribar als consellers sigui realment un extracte d'un informe més extens

M. M.
1 min
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, durant la celebració del consell nacional d'aquest dissabte. / M. M.

Andorra la Vella“Dir que el foli i mig que ens ha fet arribar el Govern és un informe, és una burla, una befa, una mofa i una falta de respecte per tots els consellers i la ciutadania”. Així de taxatiu s'ha expressat el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, quan se li ha qüestionat en relació a la documentació de l'executiu on es recullen opinions de tres experts europeus sobre el subsidi d'atur. “Martí falta a la veritat perquè va dir que enviaria els informes i no ha enviat els informes ha enviat tastets”, etziba Bartumeu.

El líder progressista va més enllà i ha expressat “dubtes raonables” que les frases d'experts que es citen en el document siguin “realment un extracte d'un informe més extens”. Bartumeu ha justificat aquestes paraules perquè ha expressat que el cap de Govern els mereix poca confiança. Per tot plegat, es nega a tancar aquest capítol subjecte a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

“Si algú es pensava que amb aquesta tramesa podríem donar per tancat el tema, encara no els hi deixarem tancat”, ha amenaçat el president del partit al·legant que la temàtica tampoc no està tancada a Brussel·les. El document, al qual ha tingut accés l'ARA Andorra, l’executiu cita cinc arguments de tres tècnics, de forma breu i sintetitzada, per assegurar que la prestació per desocupació que té el país actualment s’emmarca en les demandes europees.

Finalment, també s'ha mostrat indignat perquè l'executiu “s'aixoplugui” sota la prestació de desocupació involuntària, que va tirar endavant el Govern socialdemòcrata, mentre que quan governava ell s'hi van posar en contra i els van negar “el pa i la sal”.

stats