Política 15/11/2019

El bloqueig parlamentari dificultarà l'aprovat en blanqueig per a Andorra

El PS es nega a tancar les esmenes en la mateixa línia que els advocats de BPA

Ara Andorra
1 min
El Consell General, aquest dijous / J.D.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) s'ha oposat a que es poguessin tancar aquest divendres els canvis sobre la llei de blanqueig i, per tant, el text no podria ser aprovat en la sessió del Consell General del 28 de novembre. Aquest termini és imprescindible perquè l'avaluació del Consell d'Europa sobre legislació andorrana de blanqueig pugui aprovar-se en l'informe del Moneyval.

L'oposició del PS està en la línia dels advocats de BPA que s'oposaven a que s'incloguin uns canvis proposats per la Fiscalia per millorar les armes legals per lluitar contar el blanqueig. L'advocat d'alguns acusats de BPA, Josep Anton Silvestre, va amenaçar a consellers generals de presentar-lis una querella per corrupció, prevaricació i tràfic d'influències si presentaven els canvis que el fiscal proposa perquè la justícia tingui més eines en els casos de blanqueig.

El grup majoritari de Demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos es veurà obligat a retirar els canvis perquè la llei pugui ser aprovada dins dels terminis perquè Andorra passi l'examen del Consell d'Europa. La idea és que les modificacions es presentin en breu i es pugui superar l'avaluació de lluita contra el blanqueig.

stats