Política 10/09/2019

Una comissió estudiarà mesures concretes per reduir el consum d'alcohol

La trobada entre el Govern i els grups parlamentaris que li donen suport també ha servit per analitzar mesures per a la millora de salaris, pensions i habitatge

Ara Andorra
2 min
Un moment de la reunió entre membres del Govern i dels grups parlamentaris que li donen suport. / L'A

Andorra la VellaEls grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, el cap de Govern, Xavier Espot, i el seu gabinet ministerial, han mantingut aquest dimarts una reunió per definir les accions més immediates i per repassar l'actualitat. D'aquesta manera, s'ha posat sobre la taula el consum d'alcohol en zones no autoritzades durant les festes majors i s'ha acordat crear una comissió per estudiar accions concretes.

D'aquesta manera, tal com s'han informat a través d'un comunicat, en la trobada s'ha plantejat la problemàtica del consum d'alcohol que el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ja va palesar aquest estiu, mostrant-se a favor d'impulsar certes limitacions. Per tant, els tres grups que integren la coalició de govern han decidit que es tiri endavant una comissió que estudiarà mesures a impulsar per reduir el consum d’alcohol al carrer, sobretot entre els menors.

La reunió també ha servit per prioritzar els textos legislatius d’aquest període de sessions "amb la voluntat de donar resposta a les inquietuds de la ciutadania". En aquest sentit, s’han posat sobre la taula mesures que milloraran els salaris, les pensions i l’accés a l’habitatge, les quals entraran en vigor l’1 de gener del 2020.

També s’ha marcat el calendari de l’entrada a tràmit de les lleis de transparència i accés a la informació, la de protecció civil, la de Codi de família i el text que regularà els actius virtuals. A més, s'ha avaluat el treball, conjuntament amb el col·lectiu Fridays for Future, per a la declaració de l’estat d’emergència climàtica que es farà a través d’una proposta d’acord que s’entrarà a tràmit aquesta tardor.

Per últim, també s’ha parlat de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, aquest divendres.

La reunió d’aquest dimarts s’emmarca en l’acord de coalició de mantenir una comunicació fluïda i de treball conjunt entre el Govern i els grups parlamentaris que hi donen suport. Aquestes trobades s’han realitzat quinzenalment des de l’inici de legislatura.

stats