Política 03/04/2023

Concòrdia conquista Sant Julià

Era una de les parròquies on hi havia més incògnites a l'hora de pronosticar la formació que es proclamaria guanyadora

M. P. (ANA)
2 min
La candidata de Concòrdia + Desperta Laurèdia a Sant Julià de Lòria, Maria Àngels Aché, després de la victòria a la parròquia laurediana.

Sant Julià de LòriaSant Julià de Lòria era una de les parròquies on hi havia més incògnites a l'hora de pronosticar la formació que es proclamaria guanyadora en els comicis d'aquest diumenge 2 d'abril. El fet que Terceravia + Unió Laurediana hagués decidit no concórrer a aquestes eleccions deixava a la resta de partits la porta oberta a rebre una bossa de vots pels quals els candidats i candidates han lluitat de valent durant els quinze dies de campanya electoral. Finalment, però, ha estat l'aliança entre Concòrdia + Desperta Laurèdia qui ha convençut més als electors i qui finalment s'ha endut la victòria a la vila laurediana.

Així doncs, la formació liderada per Pol Bartolomé i Maria Àngels Aché ha assolit el 40,06% dels vots, el que representa haver rebut el suport de 1.130 electors i disposar dels dos primers noms al Consell General. A més distància s'han situat la resta de partits que s'han presentat a aquesta circumscripció territorial. D'aquesta manera, Demòcrates + Liberals + Independents ha rebut el 26,83% dels vots; PS SDP + el 19,07%, i Andorra Endavant el 14,04%.

Després de conèixer els resultats, Aché ha manifestat que des del partit "ens esperàvem 'donar la campanada', però no amb un resultat tan marcat a l'alça que ens ha fet molt contents". A més, la candidata ha posat en relleu que d'ara endavant "el nostre principal objectiu serà la supervisió de les tasques i la part de fiscalització" al Consell General. "Volem agrair el suport de tots els electors de Sant Julià. Han estat molt receptius amb el nostre programa i amb les nostres propostes, que han estat centrades en el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans", ha afegit.

Per la seva banda, la candidata demòcrata Helena Mas ha declarat que "nosaltres hem fet la feina que havíem de fer" i "els ciutadans s'han pronunciat". Tot i no haver guanyat la territorial, ha indicat que "estem contents per la victòria nacional". Preguntada sobre la victòria de Concòrdia, Mas ha exposat que "ha sigut una sorpresa per tothom", malgrat que "nosaltres sempre hem dit que treballem amb respecte cap a tots els partits i, per tant, també se'ls ha de felicitar perquè han fet una bona feina".

Al seu torn, el candidat de PS SDP +, Gerard Alís, ha argumentat que en aquests comicis "hi ha hagut una dispersió de vot" que la formació socialdemòcrata no ha sabut captar. Així mateix, ha dit que "Sant Julià és una parròquia particular amb la vacant d'Unió Laurediana i tampoc sabíem ben bé cap a on podia anar el vot". El candidat ha assegurat, a més, que es tracta d'una parròquia "conservadora" en la qual ha estat difícil "revertir aquest vot cap als progressistes". Un cop consumada la victòria de Concòrdia, Alís ha afirmat que caldrà estar atent per veure si aquesta situació es torna a produir en les properes eleccions comunals.

stats