Política 06/03/2024

Concòrdia retreu a Govern l'opacitat de les negociacions de l'Acord d'Associació

El líder de l'oposició, Cerni Escalé , ha presentat una demanda formal d'informació sobre l'Acord amb la UE

Joel Picón
2 min
La bancada de Concòrdia, amb Núria Segués i Cerni Escalé al Consell General

Andorra la VellaConcòrdia ha emès un comunicat demanant més informació i transparència en relació amb l'Acord d'Associació entre Andorra i la Unió Europea. Considerant la transcendència d'aquest acord per al futur del país, el grup insisteix en la importància de fer accessible tota la informació rellevant per a tots els ciutadans, sense excepcions ni filtres.

Avui, el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, ha presentat una demanda formal d'informació sobre l'acord. La sol·licitud inclou la petició de tota la documentació relacionada amb l'acord, incloses les avaluacions externes d'impacte, els documents de posició ministerials i altres elements d'anàlisi interna.

L'oposició denuncia l'opacitat amb què l'executiu ha manejat les negociacions de l'acord, subratllant la manca de legitimitat democràtica en la fórmula del pacte d'estat, donat que la majoria dels parlamentaris de l'oposició (Andorra Endavant i Concòrdia) no han estat involucrats.

Un retret a Govern per l’opacitat de les negociacions

Es requereix que aquesta informació sigui proporcionada urgentment, especialment tenint en compte el compromís previ del cap de Govern de facilitar-la durant la sessió parlamentària anterior. No obstant això, la informació més recent disponible per al grup parlamentari data de novembre de 2023.

A més, es preveu una sessió informativa sobre l'acord al Consell General el pròxim 21 de març, amb l'objectiu de debatre els detalls de l'associació. El partit d'Escalé expressa els seus dubtes sobre la compatibilitat de l'acord amb l'economia andorrana, temorosos que pugui impulsar "la desandorratització de les empreses del país".

stats