Política 09/01/2019

DA afirma que les propostes de l'executiu suposen un pas més

El grup majoritari considera que els canvis no contradiuen en res la política implementada aquests darrers anys

Agència ANA
2 min
Una reunió de l'executiva de DA. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata ha expressat, a través d'un comunicat, el ple suport de la formació al conjunt de mesures anunciades aquest dimarts pel Govern. Segons DA són accions que fan un pas més en el conjunt de polítiques públiques que l’executiu, amb la col·laboració i suport de la majoria demòcrata al Consell General, ha desenvolupat per “assegurar el creixement econòmic i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”. Una posició totalment contrària a la què ha expressat el conjunt de l'oposició en bloc aquest mateix dimecres.

En el comunicat, la formació taronga ha recordat que aquestes mesures es poden prendre ara “gràcies a l’esforç col·lectiu realitzat durant els darrers anys”, que han permès poder culminar el conjunt de reformes estructurals i de calat que han incidit directament en la millora de la majoria dels indicadors econòmics i han assentat les bases d’un “sistema econòmic sòlid, competitiu i sostenible”. També assenyalen que van en plena sintonia amb el conjunt de polítiques que s'han anat implementant durant la legislatura. A més, recorden que en el cas de la mesura relacionada amb la problemàtica dels lloguers, suposa una mesura transitòria a l’espera que el conjunt de mesures impulsades ara pel Govern, i que en breu seran aprovades, “tinguin impacte i ajudin a la seva moderació”, contestant així les crítiques de l'arc parlamentari minoritari.

DA insisteix que ha tingut “un compromís” amb la ciutadania que “inclou l’escolta activa” de les angoixes i reivindicacions que planteja la societat i que s’han visualitzat amb protestes al carrer que han fet palès el malestar d’una part important d'aquesta societat. Ja de cara a les eleccions, els taronja apunten ara que mesures d'aquest calat s'hauran d'implementar en la següent legislatura ja que consideren que s'ha deixat enrere la crisi econòmica. Per això, confeccionaran un programa electoral ambiciós i adaptat a les necessitats reals del país.

stats