Política 17/07/2022

DA manté que apujar impostos no és el camí per fer viable la seguretat social

Els demòcrates reiteren que la qüestió s'ha d'abordar des de les propostes de la CASS

ARA Andorra
1 min
L'edifici de la CASS.

Andorra la VellaEl Grup Parlamentari Demòcrata reitera que la sostenibilitat de la seguretat social d'Andorra s'ha d'abordar des de les propostes que ha posat sobre la taula el Consell d'Administració de la CASS, tenint en compte que són fruit d'estudis actuarials elaborats per experts i adaptats a la realitat del país. DA manté que sempre ha considerat com a punt de partida les conclusions d'aquests estudis actuarials, i és precisament sobre les quals està fomentant les seves propostes en el si de la Comissió especial de seguiment de la CASS i per a la sostenibilitat de les pensions.

Amb tot, i tal com Demòcrates i el Govern de coalició ha defensat des de l'inici de la legislatura, els consensos i un pacte d'estat són la via idònia per garantir la sostenibilitat de les pensions dels ciutadans d'Andorra. En aquesta línia, mai es tancarà la porta a escoltar solucions alternatives i, per tant, a analitzar cadascuna de les propostes que la resta de forces polítiques i actors socials i econòmics participants en la Comissió especial puguin aportar.

En qualsevol cas, cap alternativa o acció a estudiar pot posar en perill l'equilibri del sistema i del model econòmic d'Andorra, ni alterar de manera perillosa, i fins i tot irreversible, les arques públiques. En aquest sentit, DA manté que el model d'apujar impostos no ha de ser la prioritat ni el camí per fer sostenible la seguretat social del país.

stats