Política 24/09/2019

Donsión aposta per la continuïtat de Laurèdia en Comú amb Vila al capdavant

El conseller progressista obre la porta de la plataforma als socialdemòcrates de cara a les comunals

M. P.
3 min
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, i el conseller progressista de Sant Julià, Josep Lluís Donsión, durant la roda de premsa de la formació. / M. P.

Andorra la VellaEl conseller progressista del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Lluís Donsión, ha declarat aquest dimecres que la voluntat de Laurèdia en Comú és que el cònsol major actual, Josep Miquel Vila, continuï al capdavant de la plataforma de cara a les eleccions comunals del 15 de desembre, tot i que "això és una decisió que ha de prendre ell". D'aquesta manera, Donsión ha posat en relleu que "el sentit de plataforma ha funcionat" i, per aquest motiu, "estem convençuts que tirarà endavant". També ha manifestat que després de la reunió de poble que va capitanejar aquest dilluns Vila, "començarem a parlar" amb la resta de persones que configuren la plataforma i, a més, ha ofert consens al Partit Socialdemòcrata (PS) dient que "esperem que aquesta vegada s'afegeixin".

Donsión ha ressaltat que les eleccions comunals "s'enfoquen més en l'àmbit de gestió de comú i no influeix tant les ideologies polítiques que hi hagi", ja que el tema central és "aglutinar el màxim de persones que tinguin diferents opinions i poder crear un comú més fort i representatiu". A més, el conseller lauredià ha dit que, tot i que "el PS no va entrar dins del Govern comunal", sí que té representació dins de la formació de la qual forma part. A banda, ha reiterat en roda de premsa que el sentit de la creació de Laurèdia en Comú va ser enfortir-se per fer front a Unió Laurediana i "no per anar en contra".

Quant als possibles pactes per a les eleccions, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha tornat a explicar que "estem en converses amb diverses formacions polítiques" i amb aquelles candidatures "que acceptin un plantejament de política transversal" i que vagin en la línia de l'interès comunal. Per tant, "no tenim línies vermelles ni comencem posant condicions a ningú", ha afegit Bartumeu.

Indignació per les línies de bus al Pas

D'altra banda, el líder progressista ha expressat la seva "sorpresa i indignació" pels retards patits en les línies de bus per les treballadores i treballadors del Pas de la Casa en acabar la jornada laboral. En aquest sentit, Bartumeu ha indicat que "moltes vegades hem dit que hi ha dues Andorres que van a dues velocitats diferents", i des dels diferents governs encapçalats per DA "se'ns ha dit que això no era cert".

El president progressista ha titllat aquest fet com un altre "desgavell" de l'executiu pel que fa a l'organització del servei de transport públic i ha apel·lat al Govern perquè es preocupi d'aquestes qüestions "abans de dedicar-se a teixir complicitats per poder aconseguir que es facin nomenaments que proposin els liberals i no disgustin a la gent de DA".

Quant a la decisió presa pel Govern per augmentar la freqüentació de busos pel Pas de la Casa a partir del dilluns vinent, Bartumeu ha etzibat que "no entenc que avui, de pressa i corrents, hagin de sortir a fer aquesta proposta".

Problemàtica de l'habitatge

Per finalitzar, Bartumeu ha reiterat que "el que hauria de fer el Govern és plantejar un pressupost amb mesures de suport social a famílies i empreses" i, per aquest motiu, ha tornat a fer referència a la proposta que van anunciar els progressistes durant la campanya electoral d'avançar "cap a un habitatge de promoció pública" a la Borda de Sales, a Santa Coloma. En aquest sentit, "no entenem com des del Govern es pretén encara que el que s'hauria de fer és una mena de fons d'inversió", ha manifestat el progressista, ja que aquest element s'hauria "de deixar per a les entitats bancàries i financeres".

A més a més, ha criticat el posicionament del ministre d'Habitatge, Víctor Filloy, respecte quan ostentava el càrrec de responsable de l'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (Acoda) i apostava per destinar una part del fons de reserva de la CASS per a l'habitatge públic. En aquest sentit, ha tornat a interpel·lar el ministre "per saber si realment continua pensant el que ens va venir a explicar a SDP o si ara resulta que això s'ha reconvertit en una mena de fons d'inversió de dubtosa viabilitat", ha sentenciat.

stats