Política 13/11/2019

El Govern porta Stop Violències a la Fiscalia

Jover indica que "algunes de les afirmacions que es van fer no s'adequen a la realitat"

M. F. / C. A.
2 min
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés, i l'advocada de l'Associació, Elisabet Zoppeti, durant la intervenció en la 74a sessió sobre l'eliminació de les discriminacions envers les dones. / ONU

Andorra la VellaEl ministre portaveu Eric Jover ha reconegut durant la seva compareixença després del consell de ministres que "hem posat en coneixement de la Fiscalia les declaracions d'Stop Violències i serà la Batllia la que dictamini si els elements són considerats com a delicte o no". Cal recordar que la presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés, va fer unes declaracions en el marc de la Cedaw que afirmava contundentment que "actualment existeix tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual en les fronteres andorranes, a més de denunciar la manca de drets que pateixen les dones al Principat, a causa de la penalització de l'avortament en els tres supòsits bàsics".

En la seva compareixença, el ministre Jover ha recalcat "el compromís del Govern amb el dret de les dones" per afegir que "treballem per trobar els passos possibles per a acompanyar a les dones". En aquest sentit, Jover ha explicat que "el servei d'acompanyament ha de ser transversal i actuarà en el marc actual de la legislació vigent".

L'informe de les conclusions de l'ONU ha generat, segons el ministre Jover "un llistat de preocupacions". El portaveu de l'executiu ha expressat que "el Govern ha fet arribar a la Cedaw, el que creiem que són uns punts claus, de la nostra realitat que han de saber, ja que algunes de les afirmacions que es varen fer, no s'adequen a la nostra realitat".

La polèmica de les declaracions d'Stop Violències i de la magistrada Canòlic Mignorance només han fet que crear alarma en el Principat. En aquest sentit, el ministre Jover ha reiterat que "els informes de l'ONU no es basen en elements objectivables i caldrà tenir un diàleg amb ells perquè sàpiguen quina és la nostra realitat". En aquest sentit, el ministre Jover ha recordat que "a l'ONU han rebut una informació que no s'adequa fermament a la realitat".

stats