Política 07/12/2022

López qualifica d'electoralista el rebuig del Govern i la majoria a l'augment de l'IPC

Considera que l'acció efectiva seria esmenar l'article que regula l'increment

ARA Andorra
1 min
Pere López en el debat d'orientació política.

Andorra la VellaEl president del partit i del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, qualifica d'electoralista la decisió presa aquest dimarts per part dels membres del Govern i consellers generals de la majoria parlamentària de renunciar a l'increment salarial d'acord amb l'IPC del 2022. Ho ha manifestat en declaracions a premsa, en les quals ha recordat que des del grup parlamentari vermell aposten perquè els alts càrrecs i membres de l'executiu tinguin un increment en la mateixa línia que els treballadors privats.

D'aquesta manera, ha exposat que l'acció s'ha fet "de cara a la galeria" i ha defensat que la mesura efectiva implicaria esmenar l'article de la llei que ho regula, tot i considerar que des de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos "no ho faran". El president també ha manifestat que la modificació de l'articulat de l'article en qüestió garantiria un "control real" de si el 2023, en algun cas, s'acaba aplicant algun increment. "Estic molt sorprès, no havia vist mai una cosa tan ridícula i impròpia de l'activitat política", ha asseverat.

Finalment, també ha posat en relleu que tenint en compte les franges fixades per augmentar els sous, fins als 40.000 euros bruts anuals, a ell no li pertocaria cap increment.

stats