Política 27/01/2019

Podem estudia presentar candidatura a Sant Julià i Ordino

La formació ja té la llista nacional quasi tancada, que amb tota probabilitat serà liderara per Joan Seguí

Miquel Margalef
2 min
La formaicó política durant una mobilització el passat setembre. / M. M.

Andorra la VellaFalten poc més de deu setmanes per la celebració del comicis electorals i les diverses formacions polítiques continuen fent moviments per presentar candidatures. Una d'aquestes és Podem Andorra, que finalment es presentarà en solitari a la llista nacional i amb tota probabilitat el projecte serà encapçalat per l'actual portaveu del partit, Joan Seguí, a falta que ho acabin de confirmar els òrgans interns del partit. Així ho ha explicat el mateix Seguí, qui també ha detallat a l'ARA Andorra que ja tenen la llista gairebé tancada, però no ha volgut avançar més noms. En aquest mateix sentit, també ha apuntat que està en marxa la recollida de signatures i avals necessaris per poder tenir una papereta el proper 7 d'abril.

Més enllà de la llista nacional, Podem també té sobre la taula la possibilitat de presentar candidatura parroquial a Sant Julià de Lòria i Ordino. En ambdós llocs, si finalment es materialitza aquesta opció que encara està en estudi intern, ho faran en solitari descartant qualsevol coalició. “Hem explorat vies d'unió, però totes han quedat descartades”, apunta. Si finalment totes les candidatures anunciades fins la data es materialitzen hi haurà set paperetes en la circumscripció nacional: DA, PS, Liberals, la tercera via de Pintat, Progressistes-SDP, Andorra Sobirana de Nomen i Podem Andorra.

El futur candidat a cap de Govern de Podem també ha explicat que el programa electoral gairebé ja està enllestit i que s'ha nodrit mitjançant “les propostes que hem recollit del carrer”. Per això un dels cavalls de batalla més importants per la formació morada serà la situació actual de l'habitatge de lloguer i el preu. “La filosofia de DA, amb la llei òmnibus de l'habitatge, ha llençat un missatge clar: qui dia passa any empeny”, ha criticat Seguí. Per això proposen un pla per impulsar beneficis fiscals per “als bons propietaris” i sancions “pels mals propietaris”. Pel que fa a la proposta que va posar sobre la taula l'exconseller general Eusebi Nomen, Seguí l'ha qualificat de “molt complicada” i ha recordat que la problemàtica del lloguer s'ha d'abordar des d'una vessant de “multitentacles”.

Pel que fa a l'acostament a Europa, el líder de Podem s'ha mostrat favorable a continuar les negociacions de l'acord d'associació, “sempre i quan suposi homologacions i millores de caire social i laboral, i no només econòmics com busca DA”. “Si es tanca l'acord ha de ser amb tot”. També ha desgranat que el programa portarà propostes de millora relacionades amb mobiliari, senyalització i il·luminació.

Seguí s'ha mostrat esperançat de poder treure representació al Consell General. “Si entrem amb un bé, si ho fem amb dos millor i sinó no passa res”. “Irrompre i trencar la tradició sempre és positiu”, apunta. El portaveu morat també ha volgut deixar clar que no reben cap tipus d'ajuda econòmica ni dels seus companys catalans ni espanyols, però amb els quals sí que hi mantenen una relació fluïda per comentar estratègies i propostes.

stats