Política 20/06/2018

La secretària i la tresorera del Sitca presenten la dimissió

La renúncia no ha estat acceptada, i la presidenta sindical espera que la situació es pugui reconduir durant l'assemblea extraordinària

M. M.
2 min
La presidenta del Sitca, Emi Matarrodona, durant la compareixença per presentar la resolució de l'aute de la Batllia. / M. M.

Andorra la VellaL'executiva del Sindicat de Treballadors del comú d'Andorra la Vella (Sitca) es podria trencar aquest dijous. Segons ha confirmat la presidenta del sindicat, Emi Matarrodona, la secretària i la tresorera van presentar aquest dimarts la dimissió, però no va ser acceptada per la dirigent sindical per les maneres en com es va dur a terme; “allò era la selva”. Sense voler avançar les raons esgrimides per les dues persones que volen abandonar l'executiva, per respecte, Matarrodona espera, sense gaire esperances, que l'executiva que se celebrarà aquest dimecres al migdia serveixi per reconduir la situació, tot i que “potser no venen”.

La marxa, si finalment s'arriba a aquest punt, es formalitzaria aquest dijous a la tarda durant la celebració d'una assemblea extraordinària, on estan convocats tots els afiliats sindicals i també treballadors de la casa comuna de la capital. “Volem donar espai per a la reconciliació, però vistes les formes i el boicot es fa dur tornar a treballar junts”, ha explicat Matarrodona. Malgrat aquest trencament, la presidenta s'ha mostrat molt tranquil·la i segura de la continuïtat del Sitca.

Cal recordar que les últimes setmanes el sindicat ha estat d'actualitat arran de l'aute de la Batllia que dona la raó al Sitca, sobre la rebaixa aplicada pel complement salarial de gestió de l'acompliment (GAdA) per l'anterior corporació. La cònsol major, Conxita Marsol, va decidir recórrer l'aute, malgrat estar d'acord que cal tornar a aplicar la sentència, amb la justificació que és de primera instància. Una moviment que el Sitca va comprar i va declarar que s'havia d'esperar a la decisió final del Tribunal Superior (TS), unes paraules força diferents a les del comitè parroquial d'SDP que va exigir l'aplicació immediata de la sentència.

stats