Política 22/03/2018

Els sindicats es mostren decebuts per la resposta de Descarrega

La decisió sobre les accions a emprendre serà, finalment, dilluns que ve

Ana
1 min
La darrera trobada entre els sindicats i els representants del Govern. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEls sindicats de treballadors públics han rebut amb certa decepció la resposta de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, que no preveu cap altra trobada amb els sindicats per negociar la Llei de Funció Pública. D’aquesta manera, un dels portaveus, Gabriel Ubach, ha posat en relleu que per a ells “els ponts de diàleg continuen oberts” tot i que la ministra els hagi “dinamitat”. “No esperàvem gran cosa veient quin ha estat el tarannà de la ministra”, ha remarcat Ubach, posant en relleu que la titular de Funció Pública hauria de “posar-se d’acord” amb el ministre portaveu, Jordi Cinca, ja que semblava que aquest obria la porta al diàleg, ha recordat.

Pel que fa al fet que Descarrega anunciés que el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, mantindrà un seguit de trobades amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) tenint en compte que s’està negociant la llei que regula el cos, Ubach ha destacat que serà una decisió d’aquest sindicat assistir o no a aquestes reunions, però ha recordat que alguns dels aspectes que s’hi tractin poden acabar afectant la resta de treballadors de l’administració pública.

I quant al fet que la ministra sembli decidida a entrar a tràmit parlamentari la Llei de la Funció Pública i poder-hi fer els canvis necessaris a través del treball en seu parlamentària, el representant sindical ha destacat que els sindicats faran llavors el que creguin que han de fer. De fet, les accions a emprendre es decidiran la setmana vinent.

stats