Política 11/10/2019

L'USdA demana a Filloy que es tirin endavant pisos a preus assequibles

Ubach celebra que el titular d'Habitatge treballi en la línia d'impulsar opcions econòmiques

M. F.
2 min
Gabriel Ubach en declaracions als mitjans de comunicació. / E. J. (ANA)

Andorra la VellaCalen pisos a preus assequibles per a la gent treballadora del país, ja siguin de compra o de lloguer. Aquesta és la principal premissa que des de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) han fet arribar al ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, durant la trobada que han mantingut aquest divendres a la tarda.

La reunió ha arribat precedida d’una carta que des del sindicat havien transmès a l’executiu i en què exigien accions immediates. En aquesta línia, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, ha manifestat que han incidit en manifestar-li al ministre que calen “solucions efectives i una resposta immediata”, ja que el problema ha de ser resolt de manera urgent.

Des del sindicat celebren que l’executiu tingui sobre la taula tirar endavant pisos a preus assequibles, i, en aquest sentit, Ubach ha subratllat el fet que Filloy els hagi exposat que hi ha propietaris amb els quals es podria arribar a un acord per tirar endavant habitatges d’aquest tipus. Des de l’USdA insisteixen que el preu per un pis de compra "de protecció oficial" no hauria de superar els 180.000 euros per a una superfície d'entre els 90 i els 100 metres quadrats. “Ja tenim pisos per a ‘youtubers’ i motoristes, ara ens en calen per als que els serveixen els cafès”, ha remarcat Ubach, fent referència al fet que s’ha construït, darrerament, molt habitatge de luxe i ara cal que se’n construeixi per a la classe treballadora.

Ubach s’ha mostrat satisfet, per tant, pel fet que des del Govern es mostri aquesta predisposició a fer habitatges a preus socials. Durant la reunió, que ha durat més de dues hores, el ministre també els ha comentat el paquet de mesures que hi ha previstes per abordar la problemàtica actual amb l’habitatge. D’aquesta manera, Ubach ha manifestat que els “agrada molt” que es tornin a congelar els lloguers tot i que ha alertat que el problema “no s’acaba amb això” ja que ara com ara “els preus estan pels núvols”. També ha mostrat les seves reticències sobre la mesura que permetrà que es pugui apujar el lloguer si el propietari ha fet obres de millora. En aquest sentit, creu que no és el mateix que es faci un tipus de treball que d’altre. Així, posa l’exemple d’un propietari que no hagi pintat l’edifici en trenta anys i arran d’haver-ho fet demani un increment del lloguer, un fet que, ha dit, seria injustificable. També han mostrat el seus dubtes quant al fet que un propietari pugui recuperar el pis per a ús propi o d’un familiar, ja que creuen que caldrà un control més efectiu. Sobre aquestes dues mesures, ha afirmat, estaran molt atents perquè no es donin abusos.

stats