Canvi d'ubicació per al Cirque du Soleil

Marsol diu que la corporació es planteja traslladar l'espectacle del circ canadenc al futur aparcament a tocar de la Dama de Gel

Ubicar el Cirque du Soleil i la Fira d'Andorra la Vella a l'aparcament del Parc Central hipoteca les places per deixar el vehicle propi al cor de l'eix comercial de la capital durant gairebé cinc mesos a l'any. És per això que ja fa temps que la majoria comunal està estudiant la possibilitat de traslladar aquests dos esdeveniments en altres indrets de la parròquia, però “no és fàcil trobar una ubicació adient, però hi estem treballant”, ha confessat la cònsol major, Conxita Marsol, que ha apuntat que de cara a l'any que ve miraran de reubicar-lo en un altre lloc de la parròquia. Tot i això, ha estat prudent i no ha volgut comprometre's a res perquè “hem analitzat molts terrenys i no ho acabem de trobar”.

Sobre la taula hi ha la possibilitat de portar la carpa del Cirque al futur nou aparcament situat al costat de la Dama de Gel que s'obrirà el proper mes de juliol, d'aquesta manera s'ocuparia un nou emplaçament dedicat a deixar els cotxes però es mantindria obert el del Parc Central. També es pensa en altres ubicacions com a les parcel·les existents al costat de la recta de l'avinguda de Santa Coloma i d'Enclar. Però la falta d'aparcament en aquest espai, per facilitar l'arribada de turistes fins l'esdeveniment, o el fet que els terrenys siguin de terra quasi que descarta aquesta possibilitat. “Tant de bo puguem trobar un nou espai, esforços en farem”, ha conclòs la cònsol.

Un canvi d'ubicació que la minoria també ha demandat perquè consideren que l'aparcament del Parc Central “és el moll de l'os del dia a dia dels residents i turistes”, ha dit la consellera de PS+Independents, Dolors Carmona. Tot i això, la socialdemòcrata ha defensat que la millor opció seria buscar, precisament, aquells espais que no siguin aparcaments per no perjudicar la falta de llocs per deixar al cotxe al centre de la parròquia. Una altra ubicació que s'ha estudiat és l'aparcament, que no està obert al públic, situat al costat del COEX, però el desnivell en el qual està situat en complica el pla de sortides d'emergència, segons ha explicat Marsol. Tot plegat s'ha derivat, després que la majoria hagi presentat la proposta de contracte per dur a terme el nou aparcament a tocar de la Dama de Gel i que finalment es batejarà com a aparcament Valira. El comú preveu una recaptació de 325 mil euros anuals. Una nova infraestructura que la minoria ha insistit que no es troba just al centre de l'eix comercial de la capital i, per tant, no soluciona el problema existent de falta d'espais per deixar el vehicle.

Taxa més baixa per la cogeneració

El consell de comú també ha acordat rebaixar un 80% (a un preu de 21,28 euros al metre) la taxa que ha d’abonar FEDA per l’obertura d’aquelles rases a la via pública destinades al projecte de cogeneració. L’objectiu és fomentar aquesta energia ecològica que permetrà aprofitar la revalorització del Centre de Tractament de Residus d’Andorra per distribuir calor a una zona de la parròquia. Tot i votar a favor de la rebaixa, el conseller de Cd'I + Liberals, Jordi Minguillon, ha alertat que un cop construïdes les rasses, i gràcies als beneficis que en pugui extreure l'empresa explotadora, el comú hauria de defensar rebre contraprestacions econòmiques, ja que s'estarà utilitzant el terra per passar les canonades, propietat del comú.