La Creu Roja ha repartit més de 160 àpats des de l'esllavissada de la CG1

L'entitat ha renovat el conveni de col·laboració amb el Rebost del Padrí

La Creu Roja Andorrana, gràcies al conveni que manté amb el Rebost del Padrí, ha repartit des de dissabte més de 160 racions de menjar a les persones que es troben treballant en les tasques de control dels despreniments a la CG1. "Tenim dos tipus d'àpats", ha explicat el responsable de l'empresa de menjar, Josep Maria Escolà, "el menú del migdia, amb un primer plat, un segon, el pa i el postre i, per a la nit, un entrepà de pernil serrà o de pernil dolç i formatge acompanyat sempre d'una peça de fruita o de dolç". Aquest dimarts l'entitat i l'empresa han renovat el conveni de col·laboració, que ja porta vigent dos anys tot i que anteriorment s'haguessin fet col·laboracions puntuals.

"Volem establir protocols perquè tot sigui més fàcil", ha apuntat el director de la Creu Roja, Jordi Fernández, donat que "quan hi ha una catàstrofe tothom ha de córrer" i "el que ja tinguem organitzat ens facilitarà l'actuació en el moment dels fets". El conveni contempla una col·laboració en dues fases on, en un primer moment, s'informa al col·laborador de la situació, del nombre de persones a qui se'ls hi ha de donar menjar i les pautes de desenvolupament de l'activitat. Després, és l'empresa la que fa els menús i els trasllada perquè la Creu Roja els pugui distribuir al lloc dels fets.

"Intentes aclimatar-te a la temperatura", apunta Escolà mentre parla dels treballs a la parròquia laurediana, amb àpats més lleugers i fàcils de digerir. L'equip que hi treballa disposa també d'un punt amb taules i bancs a l'ombra per poder menjar còmodament "perquè al final han de poder fer bé la seva feina", ha afegit Fernández. Els voluntaris de l'entitat també reparteixen ampolles d'aigua freda perquè puguin passar les hores de més calor.

El conveni contempla la col·laboració en totes les accions que la Creu Roja estableixi, ja siguin catàstrofes de gran magnitud, emergències o esdeveniments. També en funció del temps que cal que siguin requerits, ja siguin intervals menors de cinc, dotze o quaranta-vuit hores. La darrera actuació conjunta va ser durant els aiguats de Carcassonne, on el Rebost del Padrí va cuinar per totes aquelles persones que no disposaven de menjar perquè els supermercats havien quedat arrasats.