Publicitat
Publicitat

Exposició solidària per despertar consciències i ajudar a les persones refugiades

La mostra es podrà visitar fins el proper 24 de setembre a l’Oficina de Turisme de la Massana

Amb el lema ‘Obrim-los, obrim-les’, quatre joves andorrans sensibilitzat amb la situació de les persones refugiades han inaugurat aquest dilluns a la tarda una exposició solidària a l'Oficina de Turisme de la Massana. L’objectiu és “fer obrir els ulls davant del que està passant al nostra voltant i obrir les portes de casa per donar un segona oportunitat als qui fugen de les guerres”. Així ho ha volgut expressar durant la inauguració de l’exposició, Blanca Riba, una de les quatre persones que han tirat endavant la iniciativa.

Tot plegat s’emmarca dins de les ‘Jornades solidàries amb les persones refugiades’ que els mateixos joves han impulsat i que es celebraran el proper cap de setmana, 16 i 17 de setembre. Durant les jornades s’han organitzat diferents activitats com ara xerrades i debats, activitats esportives i artístiques, i concerts.

L’exposició està conformada amb un total de 26 obres, entres les quals es poden trobar pintures, escultures i fotografies, de setze artistes andorrans diferents que han decidit fer expressament o cedir les seves obres per aquesta causa. La mostra es podrà visitar des d’aquest dimarts i fins el proper 24 de setembre. Però aquesta no és una exposició només per despertar consciències, ja que totes les obres estan en venda i els fons que es recaptin es destinaran a tres ONG’s que vetllen per la dignitat de les persones refugiades: Proactiva OpenArms, No Name Kitchen i Col·lectiu VIO.

Durant la inauguració de l’exposició, a la qual hi han assistit prop de quaranta persones, ja s’han venut les primeres obres. Però més enllà de la recaptació econòmica que puguin aconseguir, els joves impulsors han volgut ressaltar que la idea principal es contribuir perquè “Andorra no sigui còmplice del silenci enfront la injustícia que viuen les persones refugiades”, ha recalcat Riba.

Etiquetes