Moles reitera que el ràfting va ser una activitat puntual

Alerta que el cabal d'aigua requerit és més de la meitat del que porta el riu durant els mesos d'estiu

El director de FEDA, Albert Moles, ha reiterat aquest dijous la puntualitat de l'activitat del ràfting a la parròquia de Sant Julià de Lòria, que va estar circumscrita a la festa major de la parròquia. Actualment "l'aigua que baixa pel riu és menys de la meitat del que ens demanen", ha afirmat, incidint que el que se sol·licita des de la parròquia laurediana "és molt complex, independentment de temes de caire econòmic o d'una altra mena".

Una posició a la qual s'hi suma el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que va assegurar el suport de l'executiu a FEDA. Considera que és un tema que s'ha d'estudiar amb " cautela i prudència", en què primen per davant de tot "els criteris energètics i de sostenibilitat, que són la nostra competència". Una decisió contrària a la companyia elèctrica seria "una irresponsabilitat" per al ministre, que també entén el posicionament del comú "per una activitat que pot generar ingressos econòmics".

Després de mesos amb el projecte sobre la taula, el comú va habilitar el ràfting des del pont de Fontaneda fins a la zona de la frontera per la festa major de la parròquia laurediana amb l'objectiu de " donar la cara al riu" i "preservar els espais del voltant", tal com va explicar el cònsol major, Josep Miquel Vila, a aquest mitjà. Vila considera l'activitat com "un projecte de país" destinada a residents i turistes i deixa la porta oberta a la corporació que surti de les futures eleccions del mes de desembre per continuar-lo o no.