Stop Violències es manifestarà d’Encamp a Andorra la Vella

L’associació feminista ha preparat per al Dia internacional pel dret a l’avortament un seguit d’actes durant tota la jornada

L'objectiu és demanar la despenalització de l' avortament com a mínim en els tres supòsits bàsics, com són la violació, la malformació del fetus i el risc en la vida de la mare. L'associació feminista Stop Violències ha organitzat, un any més, una jornada el proper 28 de setembre per donar visibilitat a la seva lluita i fer partícip a la ciutadania. Els actes coincideixen amb la celebració del Dia internacional pel dret a l'avortament.

Els actes començaran a les onze del matí, amb un seguit de taules rodones que giraran al voltant de l'avortament. La primera comptarà amb la presidenta de l'associació catalana Ca la Dona, Montserrat Cervera, i membres del col·lectiu Joves Feministes de Perpinyà; de l'organització italiana Non Una di Meno i de l 'Associação UMAR de Portugal. Totes elles conversaran sobre els problemes d'accessibilitat que a la pràctica es troben les dones en països on sí hi ha una llei que regula l'avortament. La segona taula posarà el focus en la lluita que els col·lectius estan fent en països on encara no és legal aquesta pràctica, amb representants d'associacions feministes del Marroc, l'Argentina i del país.

Després d'un dinar, organitzat també per l'associació andorrana, a les sis de la tarda començarà una manifestació que té com a punt de sortida el parc del Prat Gran d'Encamp i que acabarà al Parc Central d'Andorra la Vella. Allà, a partir de dos quarts de nou s'hi han programat les actuacions de Ioni, Mabel Flores i el grup de ball Red Wine Inity.

L'any passat la manifestació va recórrer el tram del Camí Saludable dels Drets Humans, on hi apareixen els articles quatre i set, relacionats amb la prohibició de la tortura, donat que així ho consideren els tractats internacionals si un país no permet avortar a una dona que ha estat violada, van explicar. De la mateixa manera, segons va dir la presidenta de Stop Violències, Vanessa M. Cortés, tampoc " s'estan guardant els seus drets de llibertat personal i de llibertat d' atenció mèdica".