El TC posa la recusació de Cascales altre cop en mans del TS

L'alt tribunal considera que la sentència no està fonamentada en dret

El Tribunal Constitucional (TC) ha emès un aute que anul·la la sentència del Tribunal Superior (TS) que rebutjava apartar la magistrada Azahara Cascales en el marc de la 'trama Landstreet', relacionada amb el cas BPA. Cascales està encarregada d'instruir diverses causes relacionades amb la intervenció de BPA i per els germans Cierco, vinculats amb la 'trama Landstreet' i encarregats de presentar la recusació davant del TS, consideren que no és apte per instruir el cas perquè prèviament havia estat secretària d’Estat de Justícia i Interior en la primera legislatura demòcrata.

Ara, el TC considera que rebutjar la recusació de la magistrada no està fonamentat en dret i li demana al Superior que la reconsideri i l'argumenti de nou. Amb aquesta demanda i anul·lació de la sentència anterior, el TS pot tenir dues sortides: refermar la sentència inicial i no apartar Cascales de la causa o recusar-la. En qualsevol dels dos casos la sentència es podrà recórrer de nou al TC. Tot i això, el posicionament de l'alt tribunal sembla indicar el camí de la recusació de Cascales perquè vulnera el dret a un procés degut i a un tribunal imparcial.

Cal recordar que les acusacions particulars i els actors civils, Govern i CASS, van demanar a l'alt tribunal rebutjar totes les recusacions relacionades amb batlles i magistrats vinculats amb el cas BPA.