Societat 15/01/2024

Les accions de Grifols repunten arran vendre el 20% de Shanghai RAAS

La farmacèutica ven la seva participació d'una empresa xinesa per 1.600 milions d'euros i repunta les accions

Joel Picón
1 min
Seu de la Fundació Víctor Grífols  i Lucas, a Barcelona.

Andorra la VellaLes accions del grup Grifols han experimentat un augment superior al 7% avui al matí, en resposta a l'anunci de la companyia confirmant l'acord per vendre el 20% de la seva participació a la xinesa Shanghai RAAS al grup Haier per 1.600 milions d'euros. Aquesta notícia arriba després d'una setmana volàtil, marcada per acusacions de falsificació de comptes per part del fons Gotham City Research.

Segons La Vanguardia, durant la setmana passada, les accions van ser afectades per la polèmica, superant els 9,5 euros per després retrocedir fins als 8,5 euros (un 2%) a mig matí. La venda del 20% de Shanghai RAAS és clau per a l'estratègia de reducció del deute de Grifols.

A Wall Street, la preocupació pel possible truncament d'aquesta operació va provocar una caiguda de l'11,7% divendres passat, però avui, amb la notícia de la continuïtat de la transacció, les accions reaccionen positivament. La venda, que aportarà 1.600 milions d'euros, és fonamental per alleujar el deute de Grifols, que arriba als 9.540 milions d'euros.

En una nota a la CNMV, Grifols destaca que l'acord amb Haier és vinculant, assegurant que les dues parts estan obligades contractualment a complir les condicions estipulades, incloent-hi l'aprovació de les autoritats reguladores. L'empresa preveu tancar l'operació durant el primer semestre d'enguany.

stats