Societat 25/06/2022

Afers Socials concerta 12 noves places de centre dia amb la Creu Roja

Una desena s'ubicaran a Andorra la Vella i les altres dues a Sant Julià de Lòria

ARA Andorra
1 min
El centre de dia de la Creu Roja Andorrana a Andorra la Vella

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat, a proposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, una addenda al conveni entre el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i la Creu Roja Andorrana per a la concertació de places del servei de dia.

Amb aquesta addenda al conveni inicial es concerten 12 noves places del servei de dia en dos centres de dia gestionats per la Creu Roja Andorrana: 10 al centre d’Andorra la Vella i 2 al centre de Sant Julià de Lòria. Unes places que s’afegeixen a les 40 places de servei de dia (32 al centre d’Andorra la Vella i 8 més al centre lauredià), que el Govern va concertar en el conveni signat el 14 de juny del 2021 amb aquesta entitat.

D’aquesta manera, s’assolirien 73 places concertades, tenint en compte les 61 places que el Govern ja té concertades al país.

Es poden beneficiar de la concertació de places que fan l’objecte d’aquest conveni, les persones amb un grau de dependència d’entre 1 a 5 (lleu, moderada, greu, molt greu i total, respectivament), en els termes establerts en el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS).

Així doncs, l’accés a les places concertades es vehiculen a través de l’Àrea de Serveis Sociosanitaris, adscrita a Afers Socials, un cop la COVASS hagi fet la valoració oportuna de les persones concernides, hagi elaborat la proposta d’accés al servei més idoni d’acord amb la situació personal i familiar i se n’hagi resolt la sol·licitud presentada.

stats