Societat 03/03/2021

Andorra ultima el passaport immunitari a través d'una aplicació mòbil

El Govern conversa amb la UE perquè, si s'acaba aprovant el projecte, l'app sigui homologada

ARA Andorra
1 min
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'aquest divendres al migdia

Andorra la VellaEl Govern està immers en converses amb la Unió Europea perquè, si s'acaba tirant endavant el projecte de passaport d'immunitat –que reclamen diversos països perquè els ciutadans que en disposin puguin moure's pel continent– s'inclogui el Principat en aquesta iniciativa. L'eina, que possibilitaria que els residents al país poguessin viatjar per Europa, seria una aplicació de telèfon mòbil on constaria la història clínica del pacient relacionada amb la Covid-19.

“És una evolució de la història clínica compartida, perquè cada pacient pugui transportar les seves dades sanitàries. La carpeta personal registrarà les dades respecte a la Covid i seguirà els requeriments que s'indiquin des de la Unió Europea per poder garantir amb un certificat digital que acrediti que les dades respecte a la infecció són verídiques”, ha explicat aquest dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

L'eina electrònica que es desenvolupa al país inclourà un registre amb les dades de Covid, perquè cada ciutadà certifiqui si ha passat la malaltia, si té el resultat negatiu d'una PCR feta recentment o si ja s'ha vacunat.

stats