Societat 09/06/2021

Ascensors per connectar Fiter i Rossell i els Vilars

La instal·lació dels dos aparells anirà acompanyada d'una actuació per recuperar una part de l'antic camí de Sant Romà

ANA
1 min
Els cònsols d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Joaquim Dolsa

Escaldes-EngordanyEl comú d'Escaldes-Engordany instal·larà dos ascensors per connectar l'avinguda Fiter i Rossell i la carretera dels Vilars. D'aquesta manera, la corporació comunal ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) el concurs per a la contractació d'un equip professional per a la redacció del projecte i la direcció d'obra d'instal·lació d'aquests ascensors. Des de la corporació comunal recorden aquesta era una demanda d'un grup de veïns de la zona dels Vilars i que la majoria portava al seu programa electoral, és més, afirma que "entén i assimila aquesta acció com una forma tàcita de pressupost participatiu popular".

Els dos aparells elevadors han de venir a solucionar el diferencial de cota entre l'avinguda Fiter i Rossell i la carretera dels Vilars, creant una drecera per connectar la zona baixa amb l'alta que és de notable densitat d'habitatges i persones. Al mateix temps el comú vol afavorir que els veïns s'habituïn a accedir al centre de la parròquia a peu i, per tant, a utilitzar menys el vehicle particular.

La instal·lació dels dos aparells anirà acompanyada d'una actuació concreta, de caràcter urbanístic, que permetrà recuperar una part de l'antic camí de Sant Romà.

La publicació al BOPA correspon a la necessitat de contractació d'un equip tècnic per redactar un projecte viable per al global de l'actuació sobre la zona.

stats