Societat 21/12/2020

“L'autotest és el present i el futur de la pandèmia”

Benazet avança que el Govern tornarà a repartir 100.000 testos d'antígens més abans de Cap d'Any

ARA Andorra
2 min

Andorra la VellaEl Govern ha comprat ja 100.000 tests d’antígens i ara espera rebre'n 100.000 més, i per poder adquirir-los la inversió que ha fet ha estat de 900.000 euros. Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa d'aquest dilluns per actualitzar les dades sanitàries. El ministre també ha volgut incidir en la necessitat de complir un seguit de mesures aquest Nadal per evitar contagis, entre els quals fer-se un test d’antígens abans de cada trobada familiar. “Quants més tests, millor; l'autotest és el present i el futur de la pandèmia”, ha insistit el dirigent, qui ha avançat que miraran de repartir una altra remesa de tests d'antígens entre la població abans que acabi l'any.

El ministre ha incidit en la importància de les mesures que cal prendre per evitar els contagis aquestes festes de Nadal i, en aquest sentit, ha reiterat que no es facin trobades de més de deu persones i que aquestes reunions familiars no siguin més de dues durant les festes; que es facin tests d’antígens el mateix dia de la trobada; que es guardi la distància de seguretat; que es faci servir la mascareta sempre que no s’estigui menjant i bevent, i que es ventilin els espais on es troben les persones. Així, ha manifestat que "són petits gestos" que no costa gens fer-los i que en canvi “salven vides, fa que la gent no tingui seqüeles i que l’economia no s’ensorri”.

En aquest sentit, el ministre de Salut ha volgut incidir en un missatge perquè tothom sigui conscient de la necessitat d’evitar que s’infectin els sanitari o les persones fràgils i ha volgut recordar algunes de les seqüeles que han patit els malalts arran de la malaltia. El ministre ha volgut defensar l’avenç que suposarà per a la lluita contra la malaltia els tests d’antígens i la vacuna, i en aquest sentit ha recordat que aquestes proves autodiagnòstiques el que fan és indicar si s’és infecciós en aquell moment i, per tant, si hi ha més probabilitat de transmetre la malaltia. També ha destacat que els comuns li han comentat que s’estan repartint a bon ritme i ha fet una crida a la ciutadania que encara no els tingui a anar-los a buscar.

Quant a la vacuna, ha reiterat que al gener ja es començarà a vacunar una part de la població i ha avançat que aquest dimarts mateix té prevista una trobada amb responsables sanitaris de França i Espanya per començar a “afinar” aspectes de l’operativa per rebre-les. El ministre ha reiterat que abans de l’estiu tota aquella població que s’hagi volgut vacunar haurà rebut la seva dosi.

stats