Societat 12/02/2021

El Ball de l'Ossa d'Encamp, també per internet

El comú ha afegit quatre espectacles musicals infantils pel cap de setmana de Carnaval

ANA
2 min
Ball de l'Ossa.

EncampLa Comissió de Festes, amb el suport del comú d'Encamp, organitzadors del Carnaval, retransmetran per internet en directe, a través del canal de Facebook de la Comissió de Festes d'Encamp, el tradicional Ball de l'Ossa de dilluns a les 16.15 hores, adaptant així aquesta festa tradicional a les limitacions de la pandèmia i a la capacitat d'espectadors presencials que ha marcat el protocol de Salut.

Al programa de Carnaval també s'han afegit quatre espectacles musicals infantils durant el cap de setmana. Al Pas de la Casa, dissabte, es representarà a les 16 hores, 'Els músics de Bremen' i a Encamp, a les 17.30 hores 'La Blancaneu i els set nans'. De cara a diumenge, les mateixes obres canviaran de vila, i en el cas d'Encamp es representarà a les 16.30 hores. Els musicals es realitzaran, a Encamp, a la sala de festes del Complex i al Pas de la Casa a la sala polivalent. Des del comú informen que caldrà reservar les entrades trucant a les oficines de turisme d'Encamp o del Pas de la Casa.

Programa d'actes del Carnaval

Aquest any, la parròquia encampadana ha adaptat el programa amb la idea de mantenir viu l'esperit del Carnaval, però sense celebrar la festa amb tots els actes que habitualment inclou, per motius de la pandèmia. Des de l'organització s'ha optat per organitzar un programa reduït i adaptat a les circumstàncies actuals apostant pels formats virtuals.

Així, aquest divendres, el comú ha repartit coca i xocolata a totes les escoles de primària d'Encamp i del Pas de la Casa i ha entregat un val de compra de 50 euros per a cada classe per a la compra del material per a la realització de les disfresses de Carnaval per entrar al concurs de disfresses escolars. Les aules guanyadores gaudiran d'una sortida a la neu amb activitats a la natura i trineus amb gossos.

D'altra banda, del 13 al 16 de febrer, hi haurà el concurs de disfresses virtual amb diferents categories i amb premis d'experiències a la parròquia a nivell de restauració i activitats a la natura, que està obert a tothom sense cap límit d'edat i que cal enviar les fotografies amb les disfresses a carnaval@encamp.ad. Es premiaran les millors disfresses a nivell infantil, individual (majors de 18 anys) i grup familiar. Les categories infantils estan dividides de 0-3 anys, de 4 a 6 anys, de 7 a 12 anys i de 13 a 17 anys, tant per Encamp com per al Pas de la Casa. Els premis del concurs de disfresses, depenent de la categoria, es centraran en experiències a la parròquia, com per exemple vals de compra per als restaurants de 100, 150 i 200 euros, activitats a la natura com el múixing o nits d'allotjaments en espais singulars, com la cabana Piolet, el Domo o el Niu al Pla de les Pedres.

Aquest dissabte 13 de febrer a les 12.30 hores a la sala de festes del Complex tindrà lloc l'adaptació del Ball de l'Ossa realitzada per l'Esbart Sant Romà, amb un aforament limitat del 30% i l'ús obligatori de la mascareta. De cara el dilluns dia 15 de febrer, hi haurà la representació del Ball de l'Ossa a càrrec de la Comissió de Festes a l'aparcament de Prat de l'Areny.

Del 13 al 17 de febrer, també a la sala de festes del Complex hi haurà una exposició fotogràfica i audiovisual sobre els carnavals passats. Finalment, el dimecres 17 es faran dos castells de focs, una a Encamp des de la Pont de les Riberaigües, i un altre al Pas de la Casa, des l'antiga duana.

stats