Societat 24/09/2021

La candidatura 'Andorra, reserva de la biosfera' ja té logotip

Ada Domene ha estat la guanyadora del concurs convocat entre els alumnes del país

ANA
1 min
El logotip dissenyat per Ada Domene.

Andorra la VellaAda Domene Moraleda, de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp, ha estat la guanyadora del concurs nacional per triar el logotip de la candidatura 'Andorra, reserva de la biosfera'. La jove ha rebut el premi aquest divendres a la tarda de mans del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el secretari d'Estat de Diversificació Economia i Innovació, Marc Galabert.

Cal recordar que des del Govern es va decidir fer partícips els alumnes del país –en concret de segon cicle de segona ensenyança de tots els sistemes educatius del país– a través d'un concurs per dissenyar i seleccionar el logotip. D'aquesta manera, es buscava també fer arribar la informació del projecte i fomentar les dinàmiques participatives dels joves, aprofundit en conceptes plàstics com els estils o les tècniques gràfiques. La proposta guanyadora ha estat seleccionada entre els 102 alumnes que van proposar el seu logotip.

La guanyadora, Ada Domene, amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Ara la proposta guanyadora se sotmetrà, si escau, a una reinterpretació i perfilat per part d'un professional del disseny i del grafisme.

Actualment hi ha 701 reserves de la biosfera en 124 països, de les quals 21 són transfrontereres. Andorra es convertiria en el primer país del món en ser considerat íntegrament reserva de la biosfera de la Unesco si aconsegueix la nominació.

stats