Societat 11/08/2021

Les parròquies de la vall central tanquen les barbacoes pel risc d'incendi

El Servei Meteorològic activa l'avís groc per altes temperatures i des de Protecció Civil s'informa que de moment el grau d'humitat és bo

ANA
1 min
Les barbacoes del berenador de la Comella precintades.

Andorra la VellaLes parròquies de la vall central han tancat els punts de foc i barbacoes dels berenadors comunals davant l'elevat risc d'incendi i l'augment de les temperatures que es preveu al llarg dels pròxims dies. D'aquesta manera, Andorra la Vella ha clausurat l'accés a la zona d'oci de la Comella i les corporacions d'Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria han prohibit l'encesa de foc a les barbacoes i graelles dels espais per prevenir l'encesa de fogueres. El comuns de Canillo i Encamp també han precintat les graelles i barbacoes dels espais públics fins a nou avís per la previsió meteorològica d’extrema calor dels pròxims dies.

Des de Protecció Civil informen que ara per ara hi ha un baix risc d'incendis, per la qual cosa no han activat cap alerta, però manifesten que de cara a finals de setmana, moment en què les temperatures a Andorra podrien arribar fins als 35 graus, la situació podria canviar. El servei també indica que la decisió de tancar els berenadors comunals depèn de cada administració i exposen que actualment el grau d'humitat de la massa forestal es troba en bon estat.

D'altra banda, el Servei Meteorològic d'Andorra ha activat l'avís groc per altes temperatures des d'aquest dimecres al migdia i fins dissabte. A més, també s'ha activat l'avís groc per vent aquest dimecres al vespre i a la nit. Així, des del departament de Mobilitat demanen als conductors que no llencin burilles ni altres objectes per la finestra del vehicle, ja que podrien provocar incendis i també recorden als ciclistes la importància d'estar hidratats.

stats