Societat 19/06/2014

La Casamanya Extrem es vol consolidar en el calendari de curses verticals mundials

Constarà de dos recorreguts: un per a experts de 5,5 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell; i un altre més popular de 3,5 quilòmetres i 760 metres de desnivell.

Ana
2 min
Presentació de la Casamanya Extrem / G.L.T.

Andora la VellaEl proper diumenge 22 de juny tindrà lloc la primera edició de la Casamanya Extrem, una cursa vertical de muntanya que comptarà amb dos itineraris. El més llarg sortirà d'Ordino, tindrà un recorregut de 5,5 quilòmetres i un desnivell de 1.440 metres, dirigit sobretot a categories júnior, sènior i veterans. El segon sortirà del coll d'Ordino, constarà de 3,5 quilòmetres de recorregut i un desnivell de 760 metres i tindrà un caire més popular, dirigida a les categories aleví, infantil i cadet.

Aquesta nova prova de muntanya, organitzada per l'Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA) s'ha presentat aquest dijous al matí en una roda de premsa a la seu de Crèdit Andorrà, que n'és el patrocinador. L'atleta i especialista en curses de muntanya, Xavi Teixidó, ha destacat que "serà una cursa molt dura i que donarà molt a dir". El Casamanya, ha afegit la presidenta de l'ECOA, Sandra Codina, "és una muntanya molt emblemàtica", i l'objectiu és consolidar aquesta cursa i "perquè no, somiar amb ser part de la Copa del Món".

L'atleta i especialista en curses de muntanya, Xavi Teixidó, ha destacat que aquests tipus de curses verticals "estan de moda", en detriment d'altre proves, "com ara les maratons o les curses de vint quilòmetres", per exemple. En aquest sentit, ha remarcat que "molta gent de fora ha agraït que d'una vegada per totes es faci aquesta cursa: pujar el Casamanya".

La Casamanya Extrem puntuarà per a la Copa d'Andorra de curses de muntanya. A banda, com que es realitzarà un dia després de la III Vertical dels Isards, a Canillo, a les persones que participin en les dues proves se'ls comptabilitzaran tots dos resultats de cara a la Copa d'Andorra de curses de muntanya.

De moment, ja hi ha 140 inscrits, tot i que al llarg dels propers dies s'espera incrementar aquesta xifra. De fet, fins al mateix dia de la cursa, tothom qui ho vulgui s'hi podrà apuntar. L'afluència màxima, però, serà de 200 corredors.

stats