Societat 18/01/2023

Cinc escoles tancades per la vaga al sistema francès

El Govern lamenta la situació i celebra que no s'hi hagin adherit tots els centres

ARA Andorra
1 min
L'escola francesa de Primera Ensenyança de Canillo.

Andorra la VellaUn total de cinc centres educatius del sistema francès romandran tancats aquest dijous a causa de la vaga en contra de la reforma de les pensions a França. Concretament, es tracta de les escoles de Maternal i Primera Ensenyança de Santa Coloma, Encamp, Canillo i Andorra la Vella, on maternal i primera ensenyança no s'ubiquen al mateix centre.

Durant la roda de premsa posterior al conseller de ministres, el titular de la cartera de Finances i portaveu, César Marquina, ha lamentat en nom de l'executiu la convocatòria i el tancament de les escoles i ha celebrat que no tots els centres s'hagin unit a la convocatòria. Tanmateix, ha assenyalat que des de l'administració "no ens podem pronunciar sobre la defensa que els docents faran dels seus drets respecte de l'Estat francès", recordant que es tracta d'una protesta promoguda pel col·lectiu d'ensenyament de l'estat veí del nord.

El ministre també ha posat en relleu que l'associació de pares de l'escola francesa de maternal i primera ensenyança de Canillo mantindrà l'esplai obert i el servei de menjador per als alumnes que vulguin anar-hi.

stats