Societat 02/03/2021

Col·laboració del Thyssen amb la Universitat de Màlaga

El museu pren part en una formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

ARA Andorra
2 min
La participació d’enguany per part de l’equipament museístic es farà en 'streaming'.

Escaldes-EngordanyEl Museu Carmen Thyssen Andorra participarà aquest dimecres i dijous en les jornades educatives dels estudis de tècnic auxiliar en entorns culturals impartides per la Universitat de Màlaga. Aquesta serà la quarta edició en què el museu col·labora en aquest projecte docent, donada la voluntat de mantenir sinergies entre institucions que treballen per a la inclusió social. 

La titulació està pensada per a joves amb discapacitat intel·lectual i té com a finalitat fomentar la seva integració laboral. "Pel Museu Carmen Thyssen Andorra suposa un repte interessant compartir sinergies amb institucions educatives i projectes d’integració, que faciliten que joves amb diversitat intel·lectual es desenvolupin professionalment en entorns culturals, i esdevinguin part activa d’un museu. La diversitat ha d’esdevenir una realitat habitual en espais de dinamització cultural", manifesta la cap de projectes de l’equipament, Teresa Areny.

Amb l’objectiu d’apropar els alumnes a un entorn laboral real, l’equip del museu presentarà en dues sessions de quatre hores, el dimecres 3 i el dijous 4 de març, un programa educatiu que oferirà instruments i eines per potenciar la seva proactivitat i la capacitat d’integració en entorns culturals.

Raquel Begueria, membre de l’equip del museu i responsable del disseny i desenvolupament del programa formatiu en les jornades malaguenyes, apunta que “en primer lloc, s’explicarà el model de museu a través de les diferents activitats desenvolupades i a través de les col·laboracions institucionals. D’altra banda, s’impartiran coneixements pràctics sobre la gestió museística, la relació amb el visitant i el paper actiu dels professionals implicats”.

La participació d’enguany per part de l’equipament museístic es farà en 'streaming' tenint en compte les mesures adoptades arran de la Covid-19. A través de les jornades de treball, es donarà a conèixer l’exposició actual 'Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas', centrada en 23 obres de la col·lecció d’art de Crèdit Andorrà i de cinc quadres de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemizsa.

stats