Societat 14/06/2021

Conveni per concertar 40 places de centre de dia

La Creu Roja Andorrana preveu posar en marxa aviat els dos serveis a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

ANA
2 min
La ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, durant la roda de premsa.

Andorra la VellaEl ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat i la Creu Roja Andorrana han signat un conveni a través del qual es concerten quaranta places del servei de centre de dia que l'ONG posarà en marxa aviat a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. D'aquesta manera, tal com ha explicat la titular de la cartera d'Afers Socials, Judith Pallarés, hi haurà 32 places concertades al centre de dia de la capital i vuit al de Sant Julià de Lòria.

Tal com ha explicat la ministra, el Govern tenia fins ara 71 places concertades en centres de dia, però "les restriccions" derivades per la Covid-19 limiten aquesta capacitat i hi ha "més necessitats". De fet, ara com ara n'hi ha disponibles 41 i amb les que se sumen de la Creu Roja Andorrana la xifra pujarà a 81. El pressupost estimatiu que el Govern preveu destinar a subvencionar aquestes places entre els mesos de juny i desembre és de 132.000 euros.

El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, ha destacat que esperen que els dos centres puguin començar a funcionar d'aquí a poc temps i ha recordat que "les places concertades estan ateses per personal assalariat no per voluntaris" de l'ONG, professionals que garantiran que els usuaris puguin gaudir de serveis com tallers funcionals, neurològics, i fins i tot, podologia, a més d'àpats com esmorzar, dinar i berenar. De moment, aquests centres començaran a funcionar només amb les places concertades, ja que Pol ha manifestat que si bé seran "ampliables" en un futur, les restriccions lligades a la Covid-19 no els permet, en aquests moments, oferir-ne més. El president de la Creu Roja Andorrana també ha posat en relleu que no han descartat el projecte de fer una residència però que ara com ara el "prioritari" és el d'aquests centres de dia, que volen que siguin "uns llocs immillorables per als nostres padrins".

Per poder gaudir d'aquestes places concertades, tal com ha explicat Pallarés, les persones han de ser residents al país i tenir un grau de dependència de l'1 al 5. El cost que finança el Govern i el que va a càrrec de les famílies s'estipula d'acord amb el decret de preus públics que ha estat publicat el mes de maig i varia en funció del grau de dependència de l'usuari.

stats