Societat 08/02/2022

Davallada òmicron: el doble d'altes que de nous positius

ARA Andorra
1 min
Avinguda Carlemany per a vianants / EE

Andorra la VellaLa incidència de la variant òmicron al país continua davallant dia rere dia. Així es desprèn de les dades facilitades pel Govern aquest dimarts a taula, en les quals s'indica que només s'han detectat 94 nous positius durant la darrera jornada, una xifra que eleva el nombre de persones que han contret la malaltia al país des de l'inici de la crisi sanitària a 36.902, i que actualment hi ha 1.320 casos actius. Tanmateix, al llarg de les darreres hores un total de 234 pacients han rebut l'alta i ja hi ha 35.435 ciutadans que han pogut superar la malaltia. El nombre de defuncions també es manté estable amb 147 òbits.

En referència a la pressió sanitària a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, notifiquen que a planta del centre mèdic escaldenc hi resten dotze persones ingressades i a la Unitat de Cures Intensives (UCI), quatre, tres de les quals requereixen ventilació mecànica. Cal recordar que, tal com va manifestar aquest dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, només un dels ciutadans de l'ala d'intensius està contagiat amb òmicron.

Pel que fa a l'afectació del virus entre la població escolar, tan sols hi ha una aula en vigilància activa, però de manera parcial, i 49 classes estan sota vigilància passiva. Quant a l'evolució de la campanya de vacunació, fins a la data s'han administrat 154.470 vacunes, de les quals 57.851 corresponen a primeres dosis, 57.078 a segones i 39.541 a terceres.

stats